Veteranendag zonder rondrit door Ermelo is wel even wennen

De nieuwe opzet van de Regionale Veteranendag die vorig jaar voor het eerst in Harderwijk plaatsvond, vandaag, zaterdag 7 juli, in Ermelo en volgend jaar in Putten, is wel even wennen. Stiekem misten veel mensen tóch de indrukwekkende rondrit die jaren achter elkaar vanuit Putten opdoemde en bij ’t Weitje afsloeg richting het centrum van Ermelo. Elke keer stonden drommen mensen te wachten om de stoet met veteranen en militaire voertuigen te verwelkomen.

Desalniettemin was de nieuwe opzet een meer dan prima alternatief, dat als doel heeft de Veteranen te eren die zich voor de Nederlandse Staat hebben ingezet in oorlogsgebieden.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Hindernisbaan
Dat gebeurde op een speelse maar duidelijke manier. Zo kon iedereen kennis maken met de Koninklijke Militaire School. De militairen hadden onder meer een militaire hindernisbaan opgebouwd die erg populair was onder de kinderen. Wie bovendien de baan met goed gevolg aflegde mocht zijn of haar beloning scoren  bij de wervingstrailer VeVa van Defensie.

Gratis ritje
Tussen het Raadhuisplein en Pauwenplein en in de Stationsstraat was daarnaast van alles te zien en te beleven. Ook maakten veel kinderen en ouders een gratis ritje door Ermelo met historische voertuigen van Keep & Rolling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen