Animal Rigths doet er nog een schepje bovenop bij demonstratie Tomassen Duck-To BV Ermelo

Er valt van alles te zeggen en te vinden van Animal Rights, maar voor- en tegenstanders zullen het er vast over eens zijn dat de dierenrechtenorganisatie ‘uitgekookt’ is. Want door alle commotie in de pers op donderdag 5 juli, kreeg de demonstratie bij Tomassen Duck-To BV Ermelo op vrijdag 6 juli de aandacht van veel mediapartijen die de actie anders wellicht links hadden laten liggen.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Schepje bovenop
De demonstranten deden nog een schepje bovenop hun hevige verontwaardiging over de beelden die een undercovermedewerker van Animal Rights vastlegde met een verborgen camera op eendenfokkerijen in Dalfsen, Epe en Putten. Nu werd dit gedaan met spandoeken en het uitspreken van hun persoonlijke gruwelijke ervaringen.

Spin in het web
Campagneleider Robert Molenaar noemde Tomassen Duck-To BV als enige slachthuis in Nederland, de spin in het web van het naar de mening van Animal Rights ernstige dierenleed. “Zij leveren de kuikens om op te fokken. Wij willen dat dit stopt en zijn dan ook blij met alle aandacht die wij kregen in de media.”

‘Heb je niet groter?’
Voor de demonstratie deed de dierenrechtenorganisatie goede zaken met haar merchandise. Vooral de T-shirts bedrukt met het logo van Animal Rigths waren populair, al ving een bezoekster bot. “Heb je niet groter”, vroeg ze aan de dame achter de tafel, “want kijk eens hoe dik ik ben?”

Handjevol
De demonstratie trok een kleine 100 actievoerders en een handjevol nieuwsgierige Ermeloers. Ook wethouder Leo van der Velden liet zijn neus zien. “Ik ben hier officieus, maar als wethouder Economische Zaken wil ik wel graag weten wat er leeft.”

Klik HIER voor een eerder gepubliceerde reactie van Tomassen Duck-To BV./Duck-To Farm BV.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen