Ireneschool Ermelo zwaait juf Mariette Buiteman uit

Nog een laatste dikke knuffel van hun juf, zo lang het nog kan. Want kleuterjuf Mariette Buiteman neemt vandaag, donderdag 5 juli, na 26 jaar afscheid van de Ireneschool. 

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Mooi geweest
“Het is ook wel mooi geweest”, zegt Mariette, “want ik ben nu 65. Mijn man Piet ging al eerder met pensioen. Wij willen graag de vrijheid hebben om samen leuke dingen te doen. Zoals verblijven in ons zomerhuisje in Limburg, waar we regelmatig naartoe gaan. Je kunt daar zo heerlijk wandelen en fietsen in die mooie omgeving. Bovendien hebben we vijf kinderen en vier kleinkinderen die allemaal verspreid over het land wonen. Wellicht willen we ook iets meer reizen. Het zal eerst best wel vreemd zijn, maar aan de andere kant groei je wel toe naar je afscheid.”

Huifkar met kleuters
De Ireneschool liet juf Mariette natuurlijk niet zo maar gaan. Vanochtend werd ze verrast met een tractor en een met kleuters gevulde huifkar voor de deur, die haar naar school brachten. Daar werd de juf getrakteerd op een authentieke poppenkastvoorstelling met Jan Klaassen en de burgemeester in de hoofdrol, met als gasten de kleuters van groep 1 en 2.

Voor de laatste keer
Daarna was groep 3 aan de beurt om de juf met een mini-voorstelling op het schoolplein uit te zwaaien. Per slot van rekening was Mariette kleuterjuf geweest veel van de kleintjes. Voor de laatste keer werd afgesloten met het spel ‘Schipper mag ik overvaren, ja of nee?!’ Net als dat ze van de kleuters had gekregen, overhandigde ook groep 3 haar een map met de meest mooie tekening waar ze iets bij hadden geschreven.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen