Leerlingen Groevenbeek Ermelo schitteren bij opening eigen expositie

Foto: Ewa Maziarz

Wethouder Hans de Haan heeft vrijdag 15 juni de expositie geopend van kunstwerken, die gemaakt zijn door leerlingen uit klas 4 en 5 HAVO / VWV van Christelijk College Groevenbeek, samen met kunstenaars van het Ermelose kunstcollectief Stek.

Dansuitvoering
Voorafgaand aan de officiële opening werd door het duo Izzy Mastenbroek (VWO 4) en Artim Jansen (VWO 5) een dansuitvoering gegeven, waarbij twee kunststijlen elkaar ontmoeten. Zij lieten de strakke lijnen van kunststroming De Stijl en de speelse vormen van de Renaissance in elkaar versmelten.

De Stijl
De jonge en oudere makers hebben de kunstwerken – schilderijen, 3D werken en objecten – gemaakt die zijn geïnspireerd door het gedachtegoed van kunststroming De Stijl met bekende schilders als Piet Mondriaan en Theo van Doesburg.

Tot 11 juli
Ewa Maziarz en Alida van Beek gaven leiding aan het project, waar dertig leerlingen van Groevenbeek aan deelnamen. De docenten Beeldende Vorming kozen zestien kunstwerken uit, die in de Galerie op de Enk 16 worden tentoongesteld tot en met woensdag 11 juli aanstaande.

Lezing De Stijl
De Stek (Stichting Ermelo’s Kunstcollectief) werkt samen met Stichting Ateliers en Galerie Leonardo da Vinci, College Groevenbeek en Museum Het Pakhuis Ermelo. Op dinsdag 26 juni wordt van 20.00 tot 22.00 uur een lezing gehouden in het Pakhuis over Kunststroming De Stijl door Micheline Tasseron (entree 3 euro).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden