Veluwe Duurzaam blikt terug op Huis & Tuin Event in Ermelo

Foto: Eigen foto

Op zaterdag 12 mei bezochten ruim 1000 mensen de tweede editie van het Huis & Tuin Event op ‘t Weitje. Bezoekers werden geïnspireerd over welke duurzame stappen zij zelf kunnen nemen. Het event werd georganiseerd door de gemeente Ermelo in samenwerking met het energieloket en platform Veluwe Duurzaam.

Door Veluwe Duurzaam

Het Huis & Tuin Event bood een grote variatie aan duurzame producten. Lokale bedrijven gaven informatie over zonnepanelen, pelletkachels, lokale energie, woningisolatie, energieadvies, biologische voeding en elektrisch vervoer. Groene- en sociale organisaties toonden hoe je ook in de tuin en je omgeving duurzaam bezig kunt zijn. Dat de gemeente Ermelo in 2035 klimaatneutraal wil zijn, zal inwoners niet ontgaan zijn. Om dit te bereiken wil zij met Ermelo Duurzamer haar inwoners zo goed mogelijk op weg te helpen. De gemeente Ermelo sprak met bezoekers over de wijk van de toekomst en gaf informatie over subsidies en duurzaamheidsleningen.

Voetafdruk
De Ecoraad, bestaande uit vijf leerlingen van het Groevenbeek College, ging met bezoekers in gesprek over de ecologische voetafdruk. Er kwamen veel ideeën van bezoekers om hun levensstijl aan te passen; thuis werken, minder vlees, vrijwillig afval opruimen en minder vliegen. Dat veel mensen nadenken over het energiezuinig maken van hun woning bleek uit de grote belangstelling voor de gratis energieadviezen van Veluwe Duurzaam. “Gasloos in 2030, hoe ga ik dat aanpakken?”, was een veelgehoorde vraag.

Winnaar taartbakwedstrijd
Dankzij het heerlijke weer, de live muziek en de heerlijke hapjes en drankjes zat de sfeer er goed in. De biologische appeltaartbakwedstrijd trok veel bekijks. Burgemeester André Baars maakte bekend dat winnares Marie Veerman naar huis ging met een splinternieuwe hogesnelheidsblender. Het geheim van haar recept was de speciale specerijenmix. Na de uitreiking werden de stukken taart verkocht voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de Voedselbank Harderwijk, Ermelo en Putten.

Met deze geslaagde dag is er een nieuwe stap gezet richting een klimaatneutraal Ermelo. Wie zijn huis ook wil verduurzamen of op een andere manier wil bijdragen aan duurzaamheid in Ermelo vindt meer informatie op www.veluweduurzaam.nl/ermeloduurzamer

Reacties

article
36342
Op zaterdag 12 mei bezochten ruim 1000 mensen de tweede editie van het Huis &
https://ermelo.nieuws.nl/nieuws/20180515/veluwe-duurzaam-blikt-terug-op-huis-tuin-event-ermelo/
2018-05-15T20:16:25+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/05/15201610/20EN-Event.jpg
Nieuws