Laura Jansen nieuwe directeur Willem Holtrop Hospice Ermelo

Laura Jansen en Ineke den Herder.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Laura Jansen (53) is per 1 mei 2018 aangetreden als directeur van het Willem Holtrop Hospice aan de Julianalaan in Ermelo. Zij neemt het stokje over van Ineke den Herder die donderdag 17 mei officieel afscheid neemt als directeur/zorgmanager.

“Ik vind het Willem Holtrop Hospice erg mooi en indrukwekkend, en wordt er erg blij van”, zegt de kersverse directeur. “Wat dat betreft stap ik in een geoliede machine waar veel zorgzaamheid is voor de bewoners.

Mooie stap
Laura Jansen is verpleegkundige van oorsprong en bekwaamde zich als opleidingskundige en leidinggevende in ziekenhuizen. “Ik zocht naar een mooie stap in mijn carrière, waarbij een hospice en palliatieve zorg mijn belangstelling had. Toen de vacature van directeur van het Willem Holtrop Hospice dan ook voorbij kwam dacht ik: ‘dit is misschien iets dat bij mij past’. Zorg, leiding geven en een team coachen, alles kwam bij elkaar in deze vacature.”

Grote ambitie
Laura Jansen was erg blij toen de keus op haar viel. “Mag ik dit gaan doen?”, toonde ze zich aangenaam verrast. “Mijn eerste grote ambitie is dat ik een beetje in de richting van Ineke kom”, complimenteert Jansen de scheidende directeur/zorgmanager.

Aan de wieg
Ineke den Herder (63) stond aan de wieg van het initiatief van wijlen oud-huisarts Willem Holtrop en Jan de Glind. Ze kwam op 1 december 2001 in dienst om voorbereidingen te treffen voor de officiële opening van het Willem Holtrop Hospice op 28 juni 2002.

Verantwoordelijk
Den Herder gaat met pré-pensioen. Daar koos zij voor om verschillende redenen. Als directeur voelde zij zich zo verantwoordelijk dat zij meende 24 uur per dag beschikbaar te moeten zijn. “Misschien voelde ik wel te veel verantwoording. Maar ik wilde het niet voor minder doen.” Daarnaast kostte de toenemende wet- en regelgeving veel geld en energie. “Dat wilde ik liever in de bewoners stoppen.”

Energie
Ze gaat niet achter de orchideeën zitten, zoals zij het zelf omschrijft. “Ik barst nog van de energie, maar wil die anders gebruiken, ook privé. In die zin heb ik met Gerard altijd een echtgenoot gehad die pal achter mij stond. Anders had ik dit werk niet op deze manier kunnen doen.”

Vrijwilligerswerk
Den Herder wil vrijwilligerswerk doen in een verzorgingstehuis in Leusden. “Met workshops palliatieve zorg wil ik al mijn kennis overbrengen op vrijwilligers.”

 

 

Reacties

article
36339
Laura Jansen (53) is per 1 mei 2018 aangetreden als directeur van het Willem Holtrop
https://ermelo.nieuws.nl/nieuws/20180515/laura-jansen-nieuwe-directeur-willem-holtrop-hospice-ermelo/
2018-05-15T20:03:46+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/05/15200303/20EN-InekedHH.jpg
Nieuws