DansFabriek S.I.L.K. trapt Koningsspelen Ermelo 2018 voor basisscholen af

De mussen vielen zowat van het dak, en het was nog maar half tien, vanochtend vrijdag 20 april. Honderden kinderen van de Ermelose basisscholen deden evenwel fanatiek mee met de warming-up van DansFabriek S.I.L.K. om de Koningsspelen 2018 af te trappen.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Met voordansers
Renate Goossensen, eigenaar en dansdocente van DansFabriek S.I.L.K. had een paar van haar leerlingen bereid gevonden in de rol te kruipen van voordanser op de publieke tribune van DVS’33, waar de Koningsspelen plaatsvonden. Zelf danste ze trouwens net zo fanatiek mee.

Hippe dansmoves
Terwijl de muziek over het hoofdveld schalde bootsten de basisschoolleerlingen uit groep 3 tot en met 6 van de Klokbeker, Speulderbrink, Margrietschool, RKPWA en de Cantharel de hippe dansmoves na van de voordansers. En dat ging ze prima af, zelfs een meisje op krukken deed vrolijk mee.

Rolstoelbasketbal
Na de aftrap verspreidden de groepen 3 tot en met 6 zich over de sportvelden om leuke spelletjes te doen. De groepen 7 en 8 mochten op de fiets richting verschillende sportverenigingen om deel te nemen aan workshops, zoals tennis, volleybal bootcamp, korfbal tot rolstoelbasketbal.

“Iedere groep gaat naar 2 verenigingen”, verduidelijkte Stijn Sundermann, buurtsportcoach van initiatiefnemer Heel Ermelo Beweegt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen