Free Ermelo ‘blaast ramen uit de sponningen’

Free Ermelo, het eerste door de Oranjevereniging georganiseerde bevrijdingsfestival, had een slotakkoord van jewelste zaterdagavond 14 april op het Raadhuisplein. De Ermelose bands Daily Folk en Nu We D’r Toch Zijn (NWDTZ) bliezen zowat de ramen uit de sponningen van de omringende gebouwen.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Formidabele lichtshow
De ambiance was meer dan perfect geregeld door de Oranjevereniging. Want de bands schitterden op ruime podia gecompleteerd door een formidabele lichtshow en rookmachine. Dat zangeres Elvira van Daily Folk overigens optrad mocht een wonder heten. Nog maar een paar dagen daarvoor kampte de zangeres met een keelontsteking. Ze was al bang dat ze zou klinken als een aangeschoten Johnny Cash. Kennelijk had de grootmoeder-weet-alles-tip die ze had gekregen van een sportvriendin geholpen, want Elvira zong de sterren van de hemel.

Proud Mary
De jonge bandleden van de zesmans-formatie Nu We D’r Toch Zijn, deden nog een schepje bovenop al het muziekgeweld. Als volleerde rockmuzikanten lieten ze menig muziekklassieker over het Raadhuisplein ‘donderen’. Proud Mary van Ike en Tina Turner bijvoorbeeld bracht het publiek helemaal in vervoering. Luidkeels werd er mee gekweeld met zangeres Marloes: ‘Rup-tup-tup-tup-rup-tup-tup-tup’, waarbij de lange haren van veel meiden van voren naar achteren werden geschud.

  • Nu We D’r Toch Zijn gemist of in voor een nieuw optreden? Op vrijdag 27 april treedt de op de band op tijdens Koningsdag op ’t Weitje.

Reacties

gallery
35716
Free Ermelo, het eerste door de Oranjevereniging georganiseerde bevrijdingsfestival, had een slotakkoord van jewelste zaterdagavond
https://ermelo.nieuws.nl/nieuws/20180415/free-ermelo-blaast-ramen-sponningen/
2018-04-15T12:39:40+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/04/15123549/15EN-FR10.jpg
Nieuws