Jongeren openen nieuwe studio’s van Groot Emaus Ermelo

Foto: Eigen foto

Op donderdag 12 april openden jongeren samen met Burgemeester Baars en voormalig regiodirecteur Piet Yntema de nieuwe studio’s van Groot Emaus in Ermelo. In de studio’s kunnen jongeren rond de 18 jaar een extra stap maken richting zelfstandigheid en toewerken naar de laatste stappen van hun behandeling.

Jongeren hebben een eigen kamer die zij zelf konden inrichten. Daarnaast kunnen zij gebruik maken van de gemeenschappelijke woonruimte.

Iets nieuws
Piet Yntema: “Ik ben blij dat we binnen Groot Emaus iets nieuws kunnen neerzetten. Het is een tijd stil geweest. We zijn goed uit transitie gekomen en konden verder denken over nieuwbouw. Oorspronkelijk was hier traditionele bouw gepland maar dat werd uitgesteld. Dat was een voordeel. De studio’s passen goed in de huidige tijd en bij de zorgvraag die jongeren hebben. We hopen dat jongeren langer bij ons kunnen blijven wanneer dat nodig is.”

Rondleiding Groot Emaus
Na de openingshandeling kregen de gasten een rondleiding van de jongeren waar zij vertelden over hun ervaringen. Medewerkers gingen in gesprek over het behandelaanbod, onderwijs, arbeidstoeleiding en vrije tijd. Voor velen een uniek verhaal.

Reacties

article
35681
Op donderdag 12 april openden jongeren samen met Burgemeester Baars en voormalig regiodirecteur Piet Yntema
https://ermelo.nieuws.nl/nieuws/20180414/jongeren-openen-nieuwe-studios-groot-emaus-ermelo/
2018-04-14T13:12:05+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/04/14131143/15EN-Emaus.jpg
Nieuws