Beatrixschool Ermelo gaat vaker buiten lesgeven

Dinsdag 10 april was het weer Nationale Buitenlesdag. Natuurlijk gaven de leerkrachten van de Beatrixschool ook buiten les. Het was een zeer geslaagde dag, wat ook te danken was aan het mooie voorjaarsweer.

Met fotoreeks

Flink bewegen
De gelukkige groepen van de Beatrixschool waren 3 tot en met 8. De leerlingen kregen buiten les in rekenen, taal tot spelling, maar oefenden ook de verschillende provincies die Nederland rijk is. Waarbij ook nog flink werd bewogen.

Met stoepkrijt
Groep 5 oefende de tafels met een estafette-spel, groep 5 maakte haar sommen met stoepkrijt en groep 6 oefende de provincies en benoemden de hoofdsteden. Maar buiten les krijgen betekende ook in stille verwondering een boom in bloei ervaren, met de honderden bijen en hommels erin.

Een vervolg
Het onderwijsteam: “Het was een zeer geslaagde dag en krijgt dat zeker een vervolg in de komende maanden. Want bewegen en leren gaan heel goed samen!

Over de Buitenlesdag
De Nationale Buitenlesdag is een initiatief van IVN en Jantje Beton. Op Nationale Buitenlesdag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, – met meer sport en spel en een beter lichaamsbesef presteren kinderen cognitief beter- maar het is ook nog eens heel leuk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen