Middeleeuws Feest Ermelo: op elke hoek een ander liefje

Met ‘de blommen’ pront naar voren gestoken in hun diepe decolleté scoorden de twee figuranten die waren verkleed als Middeleeuwse dienstmeiden vandaag, zaterdag 7 april, op iedere hoek van het Molenaarsplein een liefje.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Fles drank in de buurt
Ondanks hun verlopen uiterlijk, zwarte tanden, uitgelopen lippenstift en de fles drank in de buurt, waren de dames zo populair dat veel bezoekers ze op de foto zetten. Net als veel andere figuranten overigens, want de Middeleeuwen herleefde op het Molenaarsplein.

Met een zachte G
Zelfs de Bisschop van Maastricht meldde met een zachte G het feest opnieuw niet te willen missen, met in zijn kielzog natuurlijk zijn monniken. Helemaal in stijl toonde Ruitersportcentrum Ermelo zich, die ritjes op kleine en grote pony’s aanbood. Maar liefst tien in Middeleeuwse kledij gestoken begeleiders liepen afwisselend de rondjes mee met de belangstellende kinderen.

Dé pannenkoeken
Verder was er natuurlijk de Middeleeuwse muziek en -dansen die werden verzorgd door Datura Medieval Music. Ook smulde het publiek van de enige echte lekkere pannenkoeken die vrijwilligers van Molen De Koe bakten.

  • Het Middeleeuws feest is een initiatief van VVV Ermelo en Museum Het Pakhuis, met medewerking van Molen de Koe en de Oudheidkundige Vereniging

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen