Lammetjesdag Ermelo: het was nog nooit zó druk

“Het is megadruk vandaag (zaterdag 24 maart)”, jubelde Geesje Eleveld, coördinator Bezoekerscentrum Ermelosche Heide. “Volgens mij is het één van de drukst bezochte Lammetjesdagen in de geschiedenis van de Schaapskooi Ermelo.”

Wat natuurlijk alles te maken had met het mooie voorjaarsweer. “Was het een week eerder gepland, dan hadden we de Lammetjesdag afgelast”, refereerde een vrijwilliger aan ijzige kou van vorige week.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

150 stuks
Bij de start van de Lammetjesdag liep het meteen storm met vooral mensen met jonge kinderen. Bij de kraam waar knuffelschaapjes werden verkocht stond de teller halverwege de dag al op 150 verkochte exemplaren.

Fiets aangedreven draaimolen
Bezoekers konden zich vermaken met een veelvoud aan activiteiten. In het weiland gaven herders demonstraties schapen drijven met hun hond, en jonge kinderen konden rondjes draaien in het draaimolentje De Dieromdom, dat al fietsend wordt aangedreven.

Wachttijd van half uur
Bovendien was in de hooischuur is een poppenkastvoorstelling, in de knutseltent konden takkenbeesten en schapenschilderijtjes gemaakt worden. Erg populair was het schminken op de zolder van het bezoekerscentrum, met een wachttijd van minstens een half uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen