Verlaat Napoleon en zijn gevolg Ermelo?

Foto: funda.nl

De Keizer van Frankrijk is sinds een aantal jaren neergestreken in Ermelo. Zijn signatuur op de beroemde brief die hij geschreven heeft aan generaal Auguste Marmont, handelend over de ‘Pyramide van Austerlitz’ haalt herinneringen op aan een belangrijke tijd in de Nederlandse geschiedenis, die van de Franse Tijd, ruim 200 jaar terug.

Beroemde cartografen
De brief hangt eervol in de prachtige keuken aan de Hamburgerweg 40 te Ermelo en is gericht op de 20 meter diepe en zonnige tuin. Napoleon waakt over zijn terrein. In zijn kielzog bevindt zich een wijze heer, een olieverf op doek van Jozef Israëls. Beide werken worden gadegeslagen door de beroemde cartografen Gerard Mercator en Jodocus Hondius, eveneens een olieverf op doek, hangend aan de lange zijde van de woonkamer.

Bijzondere allure
Aan de andere kant van de mooie schouw pronkt de monumentale wandkaart van de stad Reims boven de grote hoekbank. Het indirecte licht van de zon geeft een bijzondere allure aan deze imposante gravure. De sfeervolle woonkamer ademt historie uit, die reikt tot 400 jaar terug.

Kunstschatten
Bij de entree van de woning bevinden zich kunstschatten van eigen bodem, hangend in de geheel vernieuwde hal: de vroegst gedrukte kaart van de Veluwe en een unieke gravure van Paleis het Loo te Apeldoorn. Nog meer historische documenten bevinden zich aan de achterzijde van de woonkamer welke tevens als kantoor dient en boven in 1 van de 3 ruime en gezellige slaapkamers.

Te koop
Binnenkort zal Napoleon en zijn gevolg de Hamburgerweg 40 verlaten met nog onbekende bestemming. Het is niet ondenkbaar dat die bestemming Frankrijk zal zijn. Deze mooie en vrij gelegen tussenwoning is namelijk vanaf heden in de verkoop. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Makelaarskantoor van Diest en van Diest aan de Stationsstraat 123 te Ermelo tel. 0341-495 077. Ook staat dit huis sinds heden op Funda: https://www.funda.nl/koop/ermelo/huis-40599539-hamburgerweg-40/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen