Volop activiteiten in Museum Het Pakhuis tijdens voorjaarsvakantie

Foto: Grietje-Akke de Haas

Met de voorjaarsvakantie voor de deur staat er weer van alles op de planning in Museum Het Pakhuis aan het Moelnaarsplein. Kom dus gauw langs! 

Graven naar Goodies
Wethouders Jan Aalbers van Epe en Laurens Klappe van Ermelo openden vrijdag 16 februari de nieuwe tentoonstelling ‘Graven naar Goodies’. Het is een tentoonstelling over prehistorische grafheuvels en de archeologische schatten die ze herbergen. Verspreid over de Veluwe liggen zo’n 800 grafheuvels, de hoogste concentratie ligt rondom Ermelo. In Ermelo en omgeving zijn dan ook veel archeologische vondsten gedaan die ons vertellen over het leven van de vroegste bewoners van de Veluwe. De Veluwse klokbeker, destijds gevonden door de geestelijk vader van Het Pakhuis dhr. Van Sprang, is een van de topstukken van de tentoonstelling.

Het onderwerp grafheuvels is niet nieuw, vier jaar geleden was de tentoonstelling te zien in museum CODA in Apeldoorn en ook in Vaassen (gemeente Epe) is een grafheuveltentoonstelling geweest. Het Pakhuis heeft de presentatie uitgebreid met interactieve onderdelen en heeft bovendien een grafroof-experience ontwikkeld om het bijzondere verhaal van de grafheuvels voor alle leeftijden toegankelijk en aantrekkelijk te maken.

Activiteiten voorjaarsvakantie

Zaterdag 24 februari
10.30 tot 16.30 uur
Speuren naar Goodies
Belevenisspeurtocht door de tentoonstelling Graven naar Goodies.

Dinsdag 27 februari
10.30 tot 12.00 uur
Spoorzoekertjes
Volg de dierensporen in dit speciale ochtendprogramma voor de allerkleinsten.
14.00 tot 15.30 uur
Jantje vertelt & Knutsel je eigen Jantje
Topstuk van het museum Jantje van Speuld komt tot leven. Naderhand knutsel je je eigen Jantje, zo heb jij straks een eigen museumtopstuk in huis.

Woensdag 28 februari
13.30 tot 15.45 uur
Rupsje Nooitgenoeg
Poppentheater Het @penstaartje presenteert op uitnodiging van BurgerBelangen Ermelo de kleurrijke kindervoorstelling Rupsje Nooitgenoeg.
Graag aanmelden via: [email protected]

Vrijdag 2 maart
14:00 tot 15.30 uur
Versier je eigen beker of bordje met prehistorische patronen. Natuurlijk mag je jouw Goodie na afloop mee naar huis nemen.

Zaterdag 3 maart
10.30 tot 16.30 uur
Speuren naar Goodies
Belevenisspeurtocht door de tentoonstelling Graven naar Goodies.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen