Winkeliers hebben het pittig in centrum van Ermelo

Foto: Grietje-Akke de Haas

Een rondje centrum Ermelo op zaterdag leert dat meerdere winkeliers het pittig hebben in hartje centrum. Dit ondanks het eerder pimpen van de Stationsstraat dat de gemeenschap veel geld kostte.

Naast de al leegstaande winkelpanden moest ook Petra Koffers en Tassen aan de Stationsstraat 74B onlangs de deuren sluiten. Daarnaast schroeft That’s It Kinderkleding aan Stationsstraat 85 én 87 haar activiteiten terug naar één pand.

Blokker
Dezelfde koers volgt Blokker aan de Stationsstraat 99. Ook deze winkelketen halveert haar activiteiten in Ermelo door de verkoop onder te brengen in één pand. Leegstand werkt meteen verloedering in de hand zo is te zien aan het hoekpand van De Enk waar Jonker Herenmode jarenlang was gevestigd, ondanks de ondernemers die er tijdelijk hun waar slijten.

Zorgen
Het winkelend publiek maakt zich zorgen. Een vrouw merkte op: “Verderop is een kledingzaak die de collectie verkoopt met 80 procent korting. Dat kan toch niet goed zijn.” Aan de andere kant erkende ze ruiterlijk dat Ermelo voor een echt dagje winkelen niet op haar lijstje staat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen