COOZ De Villa Ermelo sluit de deuren

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

COOZ De Villa, het Centrum voor Ondersteuning van Ongeneeslijk Zieken (COOZ) en mantelzorgers aan de Stationsstraat 124, heeft afgelopen week het pand leeggehaald en de deuren gesloten. De huur viel niet meer op te brengen. Het concept blijft echter fier overeind.

Dat zegt initiatiefnemer Ineke den Herder, ook Zorgmanager/directeur van het Willem Holtrop Hospice, donderdag 15 februari.

Sinds 2013
Eind november 2013 werd De Villa onder grote belangstelling geopend door operazanger Ernst Daniël Smid, als ambassadeur voor de stichting ‘Pijn bij Kanker’. Sindsdien was De Villa er voor de ongeneeslijk zieke, maar ook om de mantelzorger te ondersteunen. Sinds dit jaar ving De Villa ook mensen met lichte geheugenproblemen op.

‘Niemand komt over de brug’
Den Herder gaf in oktober dit jaar al aan dat De Villa in financieel in zwaar weer verkeerde. “Waar je ook aanklopt vindt iedereen het concept van De Villa een mooi initiatief, maar wat betreft het verstrekken van subsidie komt niemand over de brug.”

Concept blijft intact
Ze beraadt zich nu op de toekomst. “Het concept van De Villa blijft intact. Wij hopen op enig moment aan te kunnen sluiten bij een zorgaanbieder, zoals het Buurtzorgpension aan de Julianalaan.”

(Nog) eigendom van GGz Centraal
Het pand aan de Stationsstraat 124 is (nog) eigendom van GGz Centraal. Hans Hoepel, Directeur vastgoed GGz Centraal,  licht toe dat Heijmans Vastgoed B.V. in principe de nieuwe eigenaar is. “Heijmans heeft dit pand gekocht samen met de Hooge Riet en het achter- en omliggende gebied. De koop is pas definitief zodra de plannen die Heijmans heeft voor het gebied zijn goedgekeurd door de gemeenteraad.”

Geen sloop
Hoepel verwacht geen sloop van het pand aan de Stationsstraat 124. “Ik weet bijna zeker dat het een gemeentelijk monument is, net als de Hooge Riet.” Wat Heijmans wel voor ogen heeft met het pand zal de komende periode uitwijzen. “Zolang staan wij open voor een nieuwe tijdelijke huurder”, aldus Hoepel.

 

Reacties

article
34183
COOZ De Villa, het Centrum voor Ondersteuning van Ongeneeslijk Zieken (COOZ) en mantelzorgers aan de Stationsstraat
https://ermelo.nieuws.nl/nieuws/20180215/cooz-villa-ermelo-sluit-deuren/
2018-02-15T17:36:28+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/02/15173605/07EN-Villa.jpg
Nieuws