Valentijndags Dillenburg Ermelo neemt verrassende wending

Bertha Rekers (63), gastvrouw in woonzorgcentrum de Dillenburg trakteerde de bewoners van de Dillenburg vandaag, woensdag 14 februari, op patat met een kroket en een toetje van ijs met verse aardbeien, als verrassing in het kader van Valentijnsdag. Ze had er echter niet op gerekend zelf in het zonnetje te worden gezet.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Bertha bedankt!
Terwijl Bertha met een groepje vrijwilligers druk aan het redderen was in de eetzaal, riep Ellie de Kruijf, verzorgende bij de Dillenburg haar naar voren. Ellie bedankte Bertha voor haar betrokkenheid bij de bewoners en verwende haar met een bos bloemen die Florado Bloemen aan de Enk gratis beschikbaar had gesteld, als ook een pakket van de Bourgondier, de Etos en een tegoedbon van In De Volksmond voor koffie met gebak.

‘Wij houden van jou’
“Op Valentijnsdag mag je iemand verrassen die je lief hebt”, zei Ellie tegen Bertha, “en wij houden van jou.” Hoewel Bertha 24 uur per week in dienst is van de Zorggroep Noordwest-Veluwe, gaat haar betrokkenheid voor de Dillenburgers ver, vindt Ellie. “Ze heeft voor iedereen een luisterend oor, is een rots in de branding en een stille kracht. Ook doet ze veel extra’s voor de bewoners buiten werktijden om. Zo heeft ze af en toe van die verrassingen die haar erg uniek maken. Bijvoorbeeld de bewoners op zondagavond verrassen met een kroketje.”

Zin in warm kroketje
Hoewel Bertha niet graag in de belangstelling staat vond ze het gebaar erg leuk. Haar betrokkenheid vindt ze heel gewoon. “Als je zelf in het ziekenhuis ligt bijvoorbeeld, dan wil je toch ook graag verrast en verwend worden. Ook weet ik nog van mijn moeder die in een aanleunwoning woonde hoeveel zin ze kon hebben in een warm kroketje.”

 

 

 

Reacties

gallery
34149
Bertha Rekers (63), gastvrouw in woonzorgcentrum de Dillenburg trakteerde de bewoners van de Dillenburg vandaag,
https://ermelo.nieuws.nl/nieuws/20180214/valentijndags-dillenburg-ermelo-neemt-verrassende-wending/
2018-02-14T16:34:05+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/02/14163209/07EN-Bertha.jpg
Nieuws