Wol gezocht voor breimarathon in Baanveger Ermelo

De groep van ongeveer 25 breisters is nog maar koud bezig met de breimarathon of de voorraad wol begint al uitgeput te raken. Er wordt dan ook fanatiek gebreid, gehaakt en zelfs geweven voor het goede doel: de Stichting Met Uitgestrekte Hand, die is opgericht door Ermeloer Bert van Panhuis (70).

De breimarathon is een initiatief van Welzijn Ermelo en vindt gedurende de maand februari plaats in de Baanveger aan de IJsbaanweg 45, iedere vrijdag van 10.00 – 12.00 uur.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Berg groeit
De Baanveger heeft elke vrijdagmorgen veel weg van een kippenhok, zo gezellig en geanimeerd kletsen de creatieve dames erop los. Ondertussen groeit de berg sjaals tot mutsen op de tafel waar ze aan zitten.

Snoepgoed
Zo nu en dan nemen ze van de traktatie die Bert van Panhuis elke keer meebrengt; een assortiment van snoepgoed die de Ermeloer mee heeft gebracht van zijn buitenlandse trips. Via de stichting Met Uitgestrekte Hand pendelt Bert namelijk al bijna 20 jaar Moldavië, Roemenië en de Oekraïne op en neer om daar de allerarmsten en hulpbehoevende ouderen te verblijden met een kerst-/voedselpakket tot kleding.

Schrijnend
“We hebben wel eens een presentatie gehad”, vertelt een breister. “Het was echt schrijnend om te zien in welke armoedige omstandigheden die mensen daar leven. Dat kunnen wij ons toch niet voorstellen.”

Wol over?
Wie wol wil doneren voor de breimarathon kan dit afgeven bij de Baanveger aan de IJsbaanweg 45. Voor informatie: Anniek Sterk: [email protected] of 0341 567000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen