EHBO-vereniging Ermelo start opleiding voor diploma Eerste Hulp

Foto: EHBO-vereniging Ermelo

Een ongevalssituatie, een verslikking, een onwel wording, hevig bloedverlies, of …. Eerste Hulp aan Kinderen. Weet jij dan wat te doen? Wil je weten hoe je in noodgevallen eerste hulp kunt verlenen?

Je kunt het nu gaan leren bij EHBO-vereniging Ermelo. EHBO-vereniging Ermelo bestaat inmiddels al 80 jaar en is actief op het gebied van opleiding, training, bijscholing en herhalingslessen en Eerstehulpverlening bij diverse evenementen in en om Ermelo.

De opleiding voor het diploma Eerste Hulp (EHBO) start op zaterdag 10 februari 2018. De cursus wordt gegeven in Sportcentrum Triade aan de Amanietlaan in Ermelo.

Praktische informatie
Tijdens de cursus Eerste Hulp (EHBO) worden theoretische kennis en praktische vaardigheden aangeleerd door deskundige Kaderinstructeurs om in dergelijke of voorkomende situaties verantwoorde Eerste Hulp te kunnen verlenen. Sinds begin 2017 is de lesstof voor het Diploma Eerste Hulp aan Kinderen (EHAK) opgenomen in de lesstof voor het Diploma Eerste Hulp.
De cursus voor het behalen van het Diploma Eerste Hulp van het Oranje Kruis duurt 6 lessen van 09.00 tot ca. 13.00 uur en wel op zaterdag 10 en 17 februari, 10 en 17 maart en 7 en 14 april 2018. Examendatum is zaterdag middag 14 april.

  • Voor verdere informatie raadplaag onze website www.ehbo-ermelo.nl hier vind je ook het aanmeldformulier.

Kosten
De kosten voor deelname aan deze cursus bedragen € 195,00 inclusief lesmateriaal, examengeld, gebruik verband- en hulpmiddelen en koffie of thee. Bij inschrijving voor 30 januari 2018 slechts € 175,00. Omdat EHBO-vereniging Ermelo een subsidie van de Gemeente Ermelo ontvangt kunnen wij de cursuskosten ‘laag’ houden. Ook sommige zorgverzekeraars vergoeden deze kosten vaak. Of misschien uw werkgever.

Hulp bij evenementen
EHBO-vereniging Ermelo is met een team van eerstehulpverleners aanwezig bij evenementen in en om Ermelo. Deze evenementen zijn zoal: activiteiten bij de Schaapskooi, sportwedstrijden in Triade, Heideloop, danswedstrijden, de Avondvierdaagse, HME (Halve Marathon van Ermelo), Koningsdagfeest, Eat ’N Beat, Zomerfeest, Oogstfeest, Burg Bieren Bierfeest, Boeldag tot het Oktoberfeest.

Burgernetwerken
Met het Eerste Hulp Diploma kun je je ook aanmelden bij burgernetwerken / burgerhulpverlening zoals bijvoorbeeld HartveiligWonen – AED Alert System. HartveiligWonen zet zich met hart en ziel in voor minder sterfgevallen door hartstilstanden. Hoe gezond of sportief je ook leeft, een hartstilstand kan iedereen treffen. Jong of oud, leeftijd speelt geen rol.

Binnen 6 minuten
Hulp binnen 6 minuten is dan van levensbelang. Bied elkaar hulp. Hiervoor zijn veel burgerhulpverleners nodig. Vrijwilligers die kunnen reanimeren en een AED kunnen bedienen of dit willen leren. En die willen en kunnen uitrukken als er in hun buurt iemand een hartstilstand krijgt. Wees er voor elkaar als hulp in nood van levensbelang is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen