Koor EigenWijs zingt bedden bij elkaar voor Willem Holtrop Hospice Ermelo

Gilda Smit, Annelies Loth en Ineke den Herder.
Gilda Smit, Annelies Loth en Ineke den Herder.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Het concert dat koor EigenWijs gaf op 15 december ter gelegenheid van het vernieuwde Theater Stroud in Putten heeft 1000 euro opgebracht voor het Willem Holtrop Hospice in Ermelo. Zorgmanager/directeur Ineke den Herder reageerde verheugd: “Daar zijn we erg blij mee, want we moeten twee nieuwe bedden aanschaffen.”

De overhandiging vond vanmiddag, donderdag 4 januari, plaats in het Willem Holtrop Hospice.

Dynamisch koor
Koor EigenWijs is een groep 25 enthousiaste vrouwen uit Ermelo en omstreken, die met veel passie met elkaar zingen. Het dynamische koor is opgericht 3 maart 2010. De vrouwen oefenen bij elkaar thuis, wat hen betrokken en bijzonder maakt. Het repertoire bestaat uit makkelijk in het gehoor liggende liedjes als ook prachtige kerstliederen en carols.

Uitverkocht
Penningmeester Gilda Smit en voorzitter Annelies Loth voelden zich in december zeer vereerd om als koor de nieuwe zaal van Theater Stroud ‘in te wijden’. Het concert was met 300 kaarten snel uitverkocht vertelden ze. Wat ook te danken was aan optredens van de andere prominente gasten, die belangeloos meewerkten voor een zo hoog mogelijk opbrengst voor het Willem Holtrop Hospice. Dat waren Dans en Theaterstudio Annemieke Bais, Het Kniestedt Ensemble, Rosa Ligtermoet en Paddy’s Passion.

Tweede keer
Het was de tweede keer dat koor EigenWijs geld doneerde. “”Als we goed draaien dan gaat de opbrengst naar een goed doel. In 2016 was dat de Voedselbank en nu dus het Willem Holtrop Hospice.” Gilda en Annelies deelden met Ineke de keus voor het Willem Holtrop Hospice: “Vorig jaar is een koorlid overleden in het Hospice in Zeist, aan de gevolgen van kanker. Toen zij daar verbleef hebben we als koor nog voor haar gezongen.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen