Ondernemers zeggen ja tegen continueren Centrummanagement Ermelo

Foto: Centrummanagement Ermelo

Meer dan 90 ondernemers in het Centrum van Ermelo zeggen ja tegen het doorgaan van het Centrummanagement Ermelo (CME).

Dit deelt het CME-bestuur mee in een persbericht naar aanleiding van een handtekeningenactie.

Naast winkeliers hebben ook horeca- en vastgoedeigenaren zich hiervoor uitgesproken. Uit de reacties blijkt dat een actieve rol van het CME voor een meer economisch vitaal en toekomst bestendig centrum essentieel is. Een centrum waar bezoekers en inwoners graag komen om te winkelen, te ontspannen en te genieten bij de veelzijdig aanwezige horeca.

In het kader van de bij de start in 2014 al afgesproken evaluatie van het centrummanagement, organiseerde het CME-bestuur een inventarisatie onder de ondernemers. Het CME-bestuur is zeer verheugd over de grote positieve steun. Voorzitter Bart Willemsen: “Dat geldt natuurlijk ook voor alle kritische opmerkingen van de ondernemers over zaken die anders moeten. Als lerende organisatie doen we daar ons voordeel mee en daarmee voor het centrum. Op basis van de ervaringen en opmerkingen van ondernemers kunnen we komen tot een nog effectievere rol van het CME.”

Belangrijke speler
Centraal staan vragen als: willen we het centrum van Ermelo economisch toekomst bestendig maken en ondernemers bijstaan in het inspelen op de veranderende consumentenmarkt? Willen we een centrum waar de verbinding tussen bewoners van Ermelo, bezoekers en winkels beleefd gaat worden? En willen we een centrum dat past bij Ermelo met een goed en divers winkelbestand?
Met het zetten van hun handtekening heeft een ruime meerderheid van ondernemers uit het centrum duidelijk gemaakt, dat CME niet alleen bestaansrecht heeft. Het is ook een belangrijke speler is in de intensieve samenwerking van alle partijen op weg naar nog meer economisch renderend, levendig en attractief centrum van Ermelo.

Actieve CME-organisatie
Voor een succesvol centrummanagement is een actieve CME-organisatie nodig; met actieve bestuurders uit alle delen van het centrum. In de toekomst moet er ook weer een centrummanager aan de slag. Een professional die Ermelo goed kent en op de hoogte is van het reilen en zeilen binnen de Ermelose samenleving. Het CME-bestuur heeft wethouder Jan van den Bosch van de gemeente Ermelo intussen geïnformeerd over de succesvolle handtekeningenactie. De resultaten van deze actie maken duidelijk dat een groot deel van de ondernemers achter de samenwerking in het CME staat; inclusief de grondslag voor de basisfinanciering van het CME via de reclamebelasting. Door deze maatregel dragen alle winkels en bedrijven in het centrum bij aan de activiteiten van het CME; dus ook de landelijke ketens.

Voor de toekomst ziet Centrummanagement Ermelo als kerntaken:

  • Versterken van het ondernemerschap.
  • Aantrekkelijk maken van het centrum.
  • Verdere ontwikkeling toekomst centrum van Ermelo.
  • Verbeteren sfeer openbare ruimte.
  • Versterken samenwerking tussen CME en ondernemers.
  • Promotie en marketing van het centrum blijft ook een belangrijk thema. In de visie van het CME kan de uitvoering hiervan in directe samenwerking met verschillende organisaties in Ermelo; zo mogelijk via een nog op te richten aparte werkstichting. Deze werkstichting gaat dan de gehele promotie en marketing van Ermelo uitvoeren.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen