Ermelo geniet van en zucht onder hevige sneeuwval

Foto: Grietje-Akke de Haas

Al vanaf vrijdagavond 8 december is Ermelo door de eerste sneeuwval van deze winter veranderd in een verstilde witte sprookjeswereld. Toch voert Koning Winter kennelijk nog een flinke competitie met de afscheidnemende herfst.

Alle lof trouwens voor de medewerkers van de gemeente die de gladheid dag en nacht bestrijden!

Flinke druppen
Gisteren bijvoorbeeld sneeuwde en dooide het tegelijkertijd. Vandaag zette Koning winter door. Op een aantal plaatsen moet toch minstens 30 centimeter sneeuw zijn gevallen door de voortdurende sneeuwval. Tegen de avond echter zette de dooi weer in en regende het flinke druppen.

Nieuw sneeuwfront
Er is echter weer een nieuw sneeuwfront op komt. Rijkswaterstaat waarschuwt volgens de NOS weggebruikers voor de situatie op de weg morgen. Dat begint al in de ochtendspits, maar vooral later op de dag wordt het gevaarlijk als het opnieuw gaat sneeuwen. De wegbeheerder raadt mensen die niet persé de weg op hoeven aan om dat ook niet te doen en eventueel thuis te werken.

Zware dag morgen
“Morgenochtend hebben we te maken met aanvriezing van de weg, dan kan het glad zijn”, zegt Jaap Folkerts van Rijkswaterstaat op NPO Radio 1. “Daarna komt er een nieuw sneeuwfront aan: vanaf het einde van de ochtend en verder de hele dag gaat het sneeuwen, misschien wel meer dan vandaag. Het wordt een heel zware dag op de weg.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen