Glasvezelambassadeurs vieren succes met afterparty in Horst en Telgt

Dankzij de enorme inspanningen van de ambassadeurs krijgt het buitengebied van Ermelo glasvezel. Met een feestje woensdagavond 6 december in de Goede Herderschool werd op het succes getoost. Want opluchting voerde de boventoon onder de ambassadeurs die actief waren geweest in Horst en Telgt, Speuld en zelfs in Putten.

Door glasvezelambassadeur Corry Mosterd.

Met fotoreeks

Tot laatst toe spannend
Of de benodigde minimale deelname van 50%, om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen zou worden gehaald was namelijk tot het laatst toe erg spannend. Zelfs op zaterdagochtend 2 december gingen de ambassadeurs op pad om de laatste adressen bij elkaar ‘te schrapen’. Opnieuw werd nog een keer gekeken of iedereen wel was benaderd, zoals de bedrijven bij Strand Horst. Ook werden bewoners gebeld om te vragen of zij de aanmelding al daadwerkelijk hadden verstuurd. Ondertussen was de Goede Herderschool een gezellige uitvalsbasis voor alle ambassadeurs, met koffie, speculaas en soep.

Écht noodzakelijk
Het langs de deuren gaan was echt noodzakelijk. Heel vaak hadden mensen niet in de gaten waar het om ging, maar ook wat het aanleggen van een glasvezelnetwerk betekent voor de buurt. Het uitleggen en toelichten van het belang voor bedrijven, voor de school en voor het hele buitengebied was echt nodig. Vele gesprekken hebben daarom aan de keukentafel plaatsgevonden. Mooi was om te horen dat er ook velen zijn geweest zoals Wouter van Nijhuis, die het voor de buurt heeft gedaan. Geweldig toch!

Zorgen wegnemen
Vooral de wat ouderen in de buurt zien immers op tegen een verandering van provider. Maar de zorgen werden weggenomen door de doelgroep uit te nodigen op de vele inschrijfavonden op school, waar alles door de verschillende betrokken bedrijven zoals Vikio en Elementa goed werd uitgelegd.

Altijd bereikbaar
Maar ook de inzet van CIF medewerkers zoals Hayley Osinga was geweldig. Zij was altijd bereikbaar voor informatie, ook in het weekend. Vooral ook voor het in kaart brengen van adressen voor het juiste adressenbestand. De tijd en energie die de ambassadeurs erin hebben gestoken is dus niet voor niets is geweest. Al het harde werken om te zorgen dat er voldoende aanmeldingen binnen zouden komen werd beloond.

Gejuich
De sfeer was tijdens alle inspanningen geweldig. ‘Samen voor de buurt gaan, we gaan dit nog missen’, was een opmerking van ambassadeur Sharon Staal. ‘Samen de schouders eronder zetten geeft energie’. Het wordt nu waarschijnlijk rustig op de app groep van de ambassadeurs. De laatste dagen waren hectisch. Maar we hebben het gehaald en dat is het beste bericht wat de ambassadeurs dinsdag 5 december met gejuich hebben ontvangen

Nodig en onmisbaar
Recreatie-, ontspannings- en horecabedrijven kunnen niet meer zonder een goede WIFI verbinding om hun klanten zo goed mogelijk te bedienen. Het is daarom essentieel dat juist de buitengebieden van Ermelo ook aansluiting vinden op het glasvezelnetwerk. Naast horeca en recreatieondernemingen kijken ook bedrijven, scholen en particulieren uit naar een snelle en goede digitale verbinding. Een glasvezelverbinding is nodig en onmisbaar om aan te sluiten bij de snel veranderende samenleving en economische ontwikkeling.

 

 

Reacties

gallery
32727
Dankzij de enorme inspanningen van de ambassadeurs krijgt het buitengebied van Ermelo glasvezel. Met een
https://ermelo.nieuws.nl/nieuws/20171207/glasvezelambassadeurs-vieren-succes-afterparty-horst-en-telgt/
2017-12-07T10:44:59+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2017/12/07104118/49EN-GV.jpg
Nieuws