De Arendshorst Ermelo gecertificeerd als KiVa-school

Foto: Grietje-Akke de Haas

Met een klein feestje in de gymzaal werd vandaag, 24 november, gevierd dat obs De Arendshorst aan de Zwaluwstraat 1 zich officieel KiVa-school mag noemen. Wat inhoudt dat de school zich inzet voor het versterken van de sociale veiligheid en pesten tegengaat.

Wethouder Laurens Klappe verleende namens de gemeente Ermelo maar wat graag zijn medewerking aan het officiële moment. “Wij hebben 14 scholen in Ermelo en vinden het belangrijk dat de kinderen het er naar de zin hebben én goed met elkaar omgaan. Als wethouder moet je ervoor zorgen dat het goed gaat met de scholen. Dus wat dat betreft ben ik trots en blij dat De Arendshorst de derde basisschool in Ermelo is met het KiVa-certificaat.”

Uitpakken
Aan Julia en Eva, beide 4 jaar, was de eer het certificaat in de vorm van een fraai bord samen met Klappe uit te pakken.

Trainingen gedurende 2 jaar
Eerder had schooldirecteur Frits Hilbrink uitgelegd dat 3 leerkrachten de afgelopen 2 jaar de trainingen hebben gevolgd die nodig zijn om het certificaat te behalen: Marja van den Broek, Ellen Gilsing en Mireille Willemsen. Henriette van Klompenburg en Gerda Doorn volgen nu het traject van de trainingen. Doel van de trainingen is dat pestgedrag en conflicten meteen bespreekbaar worden gemaakt.

Actie
De leerlingen op het feestje beseffen heel goed wat een KiVa-school inhoudt, zo bleek. “Dit is een actie dat kinderen minder worden gepest”, vertelde een leerling. Toch valt er ook nog veel te leren. Over de vraag van Hilbrink of je boos mag worden waren de meningen namelijk verdeeld. “Je mag boos worden”, zei Hilbrink, áls je maar afspreekt dat je er met elkaar over praat, en niet gaat schelden of vervelende dingen roept. Bovendien, als er iets is of je zit niet lekker in je vel, praat er ook over, thuis of op school.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen