Stichtingen Boeldag//Kringloopwinkel Ermelo keert 135.000 euro uit aan goede doelen

Foto: Eigen foto

Op de dag van de aankomst van Sinterklaas, zaterdag 18 november, was het direct pakjesdag. Ook dit jaar konden weer vele goede doelen worden gesteund door de jaarlijkse opbrengsten van de Stichtingen Boeldag//Kringloopwinkel Ermelo.

Deze stichtingen, die geheel draaien op vrijwilligers, konden maar liefst €135.000 uitkeren aan zes plaatselijke kerken en het Willem Holtrop hospice te Ermelo. De zeven organisaties dragen voor een verantwoorde besteding ervan.

Veelkleurig palet
Desgevraagd vertelden de vertegenwoordigers ook waar het geld aan werd besteed: een veelkleurig palet van kerkelijke en niet-kerkelijke projecten in binnen- en buitenland passeerde de revue. Voorzitter ds. Peter Verbaan vergeleek de projecten met een kleurrijk schilderij van de Ootmarsumse schilder Ton Schulte. In het midden van zijn doeken zijn vrijwel altijd een weg, een zon of maan en/of een horizon zichtbaar.

Hoopvol perspectief
Zo biedt de schilder velen in huiskamers of galerieën en in de harten van mensen een hoopvol perspectief. Op soortgelijke wijze geven de projecten die worden gekozen kleur en hoop aan de Ermelose én wereldwijde samenleving. Rond de kerstdagen zal er vanuit de boekenberg die beide stichtingen rijk zijn, een boekenverkoop worden gehouden, speciaal door én voor (projecten van) jongeren in Ermelo.

Foto
Op de foto de vertegenwoordigers van de verschillende kerken en het hospice: Jürgen Schreuder(NHK), Bart Vrancken (GK), Hille de Graaf (NGK), Annebeth Roepman( CGK), Jan Mol en Jos vd Deure (GKV), Marlies Prüst (RKK), Riet Slingerland-de Vries (Hospice) en ds. Peter Verbaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen