Sinterklaas in Ermelo verwelkomd met groot enthousiasme, zon én regen

Hoewel Sinterklaas onderhand bekend is met het Nederlandse weer had hij vandaag, zaterdag 18 november, tijdens de feestelijke intocht er niet op gerekend een zonnebril én een paraplu nodig te hebben. 

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas 

Al weken hadden de kinderen uitgekeken naar de komst van Sinterklaas en zijn pietengevolg. Veel kinderen én hun ouders én opa’s en oma’s spoedden zich na het middaguur alvast naar het parkeerterrein van het Kerkelijk Centrum. Pas Sinterklaas ontmoeten op het Raadhuisplein duurde ze té lang. Bovendien konden ze dan aansluiten bij de feestelijke optocht die uiteindelijk eindigde in het centrum van Ermelo, waar een volgepakt Raadhuisplein en burgemeester André Baars vol spanning uitkeken naar de komst van de grote kindervriend.

Toegejuicht en gezongen
De zon scheen uitbundig terwijl hele families op de foto werden gezet met Sinterklaas en zijn pieten. Ook het feest op het Raadhuisplein verliep onder een strakblauwe lucht. Zelfs de fonteinen gooiden geen roet in het eten doordat de sleutel in de juiste handen was beland. Wie erbij was zou voor een dag wensen in de schoenen van Sinterklaas te staan, zo uitbundig werd hij toegejuicht en gezongen.

Donkere wolken
Het weer liet zich van een andere kant zien toen vlak voor het vervolg van de intocht door het centrum richting De Enk, donkere wolken zich dreigend samenpakten. Waar iedereen voor had gevreesd; een nat pak halen op het Raadhuisplein vanwege de fonteinen, gebeurde niet. Maar droog hield de intocht het niet. Sinterklaas en zijn pieten lieten zich er niet door uit het veld slaan. Alle aandacht ging uit naar de kinderen met een babbeltje en het uitdelen van pepernoten. Toch was Sinterklaas blij uiteindelijk de beschutting op te kunnen zoeken van De Enk om opnieuw met veel kinderen op de foto te gaan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen