Kledingbank Ermelo is nu écht volwassen geworden

Een nieuwe locatie zoeken voor de Kledingbank Ermelo was geen makkelijke opgave. Maar met hulp van de gemeente Ermelo werd uiteindelijk een onderkomen gevonden aan de Cronjéstraat 46, in leegstaande lokalen van de voormalige Daltonschool de Vlinderboom. De vrijwilligers hebben geen half werk afgeleverd.

Dat bleek vandaag, donderdag 16 november, bij de officiële opening op de nieuwe locatie. Het voormalige lokaal ziet er zó gelikt uit en is zo professioneel ingericht dat de doelgroep het gevoel heeft ‘echt’ te winkelen. Ofwel, de Kledingbank Ermelo is volwassen geworden.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

De meisjes van de Kledingbank
Oprechte waardering werd dan ook persoonlijk door vrijwilliger Jolanda Timmer geuit aan het adres van de vrijwilligers van Welzijn Ermelo die dit mogelijk hebben gemaakt. Deze dames die liefkozend ‘de meisjes van de Kledingbank’ worden genoemd  zijn Monique Waarhuijs, Joke Petersen, Daphne Frederikse, Jannie Pullen, Janneke Bolijn en Tiny Stoutjesdijk. Speciale dank was er voor Bertus Bokhorst, de beheerder van Welzijn Ermelo, die allerlei hand en spandiensten verrichtte.

Hoogst noodzakelijk
Wethouder Laurens Klappe had de eer de de Kledingbank officieel te openen met de vrijwilligers. Hij roemde de inzet van de vrijwilligers die belangeloos meewerken aan een voorziening die hoogst noodzakelijk blijkt te zijn, zo leren de afgelopen jaren. “Helaas heeft het initiatief een grotere vlucht genomen dan dat je wilt”, betreurde hij de toename van de mensen die zijn aangewezen op de Kledingbank vanwege het lage inkomen waar ze van moeten rondkomen.

Openingstijden verkoop en inbreng:

  • Dinsdag van 14.00 – 16.30 uur
  • Donderdag van 9.00 – 11.30 uur

Meer informatie bij Welzijn Ermelo: 0341-567000.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen