Julianaschool Ermelo trapt 15e Nationaal Schoolontbijt af

Een bruine boterham met daarop boter, kaas, jam, hagelslag en appelstroop; David van groep 3 van de Julianaschool moest zijn mond wel heel ver opensperren om zijn smakelijke ontbijt te verorberen.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Groep 3 tot en met 8 van de Julianaschool trapte vanmorgen, dinsdag 7 november, het Nationale Schoolontbijt af in Ermelo. De komende dagen vindt het evenement dat ontbijt als de gezonde start van de dag promoot, ook plaats op de Goede Herderschool, de Speulderbrink, de Margrietschool, Ireneschool, Arendshorst en de Augustinusschool.

Luxe ontbijt
Het gezonde ontbijtpakket van het Nationaal Schoolontbijt had de school gekregen, verder had de Ouderraad de organisatie voor de rekening genomen. Het bleek een heel luxe ontbijt te zijn voor de kinderen die hun ogen uitkeken naar al het lekkers op de tafel. Van volkorenbrood, volkoren- en tarwebolletjes, krentenbollen, speltwafels, halvarine, fruitstroop, aardbeienjam, smeerbare kaas, 30+ kaas, halfvolle yoghurt, cruesli, halfvolle melk, kinderthee, komkommers tot appels of mandarijntjes.

Hagelslag
Eén lekkernij ontbrak in het pakket: hagelslag. Reden voor de school om dat zelf nog in te slaan. Waar de meest vreemde combinaties mee werden gemaakt; bijvoorbeeld hagelslag met komkommer op een bruine boterham. Het bijgeleverde plastic bestek leverde soms problemen op. Zo liet de boter zich er niet altijd even makkelijk mee smeren.

Met stokjes
Lucas (10) maalde er niet om. Ze at haar cruesli-brokjes namelijk met een set eetstokjes. “Mijn vader gaat naar China en ik wil ook graag mee. Daarom ben ik alvast aan het oefenen om te eten met stokjes.” Meerdere klasgenootjes volgende haar voorbeeld. “Want wij willen ook graag mee!”

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen