Scouting Alexandergroep Ermelo besteedt Natuurwerkdag aan Indianenbos

Het is vandaag, zaterdag 4 november, Natuurwerkdag 2017, de grootste vrijwilligersactie in het groen van Nederland. Scouting Alexandergroep Ermelo ging aan de slag in het Indianenbos aan de Oude Arnhemsekarweg.

“Dit is veel leuker dan bramenstruiken trekken zoals elders gebeurt”, werd er gegniffeld.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Twee rechterhanden
Het 35 man/vrouw sterke team bestaande uit Scouts in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar, Explorers in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar, en begeleiding, zaagde en schaafde, groef, boorde en spijkerde er fanatiek op los. Zo maakten Suzanne en Joris met boomstammetjes uit eigen bos fietsnietjes aan de rand van het Indianenbos, onder leiding van Gert Doorn van Doorn Reklame uit Ermelo. Een best zwaar karwei dat bovendien twee rechterhanden vereiste.

Ouderdomskwaaltjes
Het Indianenbos is sinds jaar en dag een erg populaire speelplek middenin het bos, waar ook menig feestje wordt gevierd. De laatste jaren kampte de speelplek echter met ouderdomskwaaltjes. Reden voor de gemeente Ermelo voor een verjongingskuur. De kinderen van de Beatrixschool opperden maart vorig jaar verschillende ideeën, dat een professioneel bureau vertaalde naar een werkplan, waarop er een werkgroep van vrijwilligers in het leven werd geroepen voor de praktische uitwerking.

Opening voorjaar 2018
Zo langzaam maar zeker krijgt de vernieuwing steeds meer vorm. De totempalen die door schoolkinderen in het Pakhuis zijn gemaakt krijgen een plek, de vertelhoek met een troon voor de jarige staat in de planning, er wordt een gedeelte bestemd om te bootcampen, er komen nieuwe picknick-tafels waarvan één geschikt is voor rolstoelgebruikers tot een ontdekpad voor kleuters. Het streven is het vernieuwde Indianenbos in het voorjaar van 2018 te openen.

Gaaf
Het was de tweede keer dat Scouting Alexandergroep Ermelo de handen uit de mouwen stak voor het Indianenbos. Lia Nijkeuter, Teamleider Scouts, glunderde: “Wat is dat gaaf als je kunt zeggen als het af is, dat jij dat gemaakt hebt. En dat je broertje en zusje er nu kunnen spelen en heel misschien later jouw kinderen ook!”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen