Merel, Paula en Yara slagen voor Chinees op Groevenbeek Ermelo

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Onlangs hebben de eerste 3 leerlingen het HSK 1 examen afgelegd. Merel van Meerveld, Paula Brusse, Yara van Donkersgoed zijn met hoge scores glansrijk geslaagd voor dit internationaal erkende examen.

Op Christelijk College Groevenbeek kunnen de leerlingen sinds vorig schooljaar het vak Chinees kiezen.

Groevenbeek noemt het een uitstekende prestatie van de leerlingen en docent Chinees mw. Hong Chen. Dinsdag 31 oktober komt mw. Liu van het Confucius Instituut het certificaat overhandigen.

Kennis verspreiden
Het Confucius Instituut is een wereldwijde door de Chinese overheid gefinancierde non-profitorganisatie, die als doel heeft kennis over de Chinese taal en cultuur te verspreiden en de culturele banden tussen China en andere landen te versterken (bijvoorbeeld door culturele uitwisseling te bevorderen). Een andere belangrijke activiteit van het Confucius Instituut is het bieden van ondersteuning van middelbare scholen die Chinees in het curriculum willen opnemen of verder ontwikkelen.

Chinese boeken
Groevenbeek krijgt op deze middag van Confucius Instituut ook Chinese boeken (t.w.v. € 1000,-) die via de schoolbibliotheek aan de leerlingen kunnen worden uitgeleend.

Partnerschool
Groevenbeek heeft al twee jaar contact met een partnerschool in Zhenjiang. Afgelopen jaar zijn 30 leerlingen en 4 medewerkers van Groevenbeek op excursie geweest naar China en hebben onder andere een bezoek gebracht aan de partnerschool.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen