VVV tegen stopzetting subsidie per 2018

Foto: VVV Ermelo

VVV Ermelo komt in geweer tegen stopzetting van de subsidie per 2018. Dat meldt Hans Ligtermoet, Voorzitter VVV Ermelo, in een persbericht.

Nieuwe organisatiestructuur
De gemeente Ermelo heeft aangegeven de subsidie voor de VVV stop te zetten m.i.v. 2018. Dit heeft te maken met de zoektocht van de gemeente naar een nieuwe organisatiestructuur voor Promotie en Marketing Ermelo.

Zorgplicht
Daar de VVV echter een verenging is met werknemers, leden en veel loyale vrijwilligers vraagt dit wat de VVV betreft om een extra zorgplicht van de gemeente, mede omdat de VVV een langlopende relatie heeft met de gemeente Ermelo.

Veel te vroeg
Partners binnen de nieuwe structuur zouden moeten zijn de Horeca, Vereniging Recreatie Ondernemers (VERON), VVV en het Centrum Management (CME). Daar de horeca nog niet georganiseerd is, en de evaluatie van het Centrum Management nog niet heeft plaatsgevonden, is het volgens de VVV nu nog veel te vroeg om de subsidie nu al stop te zetten.

Te weinig draagkracht
Er is momenteel vanuit de betrokken partijen te weinig draagkracht voor de voorgestelde nieuwe organisatievorm. Er is ook geen heldere onderbouwing met duidelijke financiële kaders.

De VVV wil:
“Zet een -door stakeholders gedragen- krachtige en effectieve lokale gastheer, marketing- en promotieorganisatie voor Ermelo op, waarmee een impuls aan de promotie en gastheerschap wordt gegeven en de lokale economie wordt versterkt. Werk binnen deze nieuwe organisatiestructuur de rol, positie, activiteiten en bedrijfsvoering van de toekomstige VVV-organisatie (VVV-Ermelo 2.0) uit.”

Goede afloop
Ondertussen blijft de VVV actief en werkt samen met diverse stakeholders aan de toekomstige promotie- en marketingplannen. De VVV gaat er vanuit dat de gemeente zijn verantwoordelijkheid draagt en heeft ondanks het verschil van inzicht, nog steeds vertrouwen in een goede afloop voor alle betrokken partijen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen