Roofvogels stelen de show op Raadhuisplein Ermelo

Een subliem staaltje van africhten lieten Gerrit en Jannie van Valkerijrijssen vanmiddag, zaterdag 21 oktober, zien. De roofvogels volgden voor een lekker hapje alle bevelen op van de valkeniers. Bijna…

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Aaibare roofvogels
De mobieltjes en camera’s snorden en klikten op een aan publiek volgepakt Raadhuisplein. Want een dergelijk roofvogelshow van een uur is immers geen dagelijkse kost. Bovendien ging het om zeer aaibare vogels die ‘aan de hand’ van Jannie met de borst vooruit langs het publiek paradeerden om zich van hun mooiste kant te laten vereeuwigen.

Eigenwijs
Tot het moment dat een roofvogel zijn/haar eigenwijze kant toonde. Er kwam nog net geen trommelgeroffel aan te pas, zo groots werd het showelement aangekondigd. Terwijl aan de ene kant het manvolk werd geposteerd en aan de andere kant het vrouwvolk, was het de bedoeling dat de vogel vanaf de arm van Gerrit naar een Ermeloer op het plein zou vliegen.

Nuffig
De roofvogel bleef weigeren, ondanks flirterig gefluit van de valkeniers en de lekkere hapjes. Nuffig stak ze de kop omhoog om deze eigenwijs in de rondte te draaien. Gerrit en Jannie accepteerden lachend het gedrag van de vogel. Want ook dat hoort erbij, zo weten ze.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen