Waarom maken de juffen van Beatrixschool Ermelo toch ruzie?

Onlangs keken de leerlingen van de Beatrixschool Ermelo in wijk Oost raar op hun neus. Want op het plein stonden vier juffen flink ruzie te maken met elkaar. 

Met fotoreeks.

Oppoetsen
Gelukkig bleek het om een toneelstukje te gaan, en lieten de juffen zien hoe je een ruzie goed op kan lossen. De ‘ruzie’ maakte deel uit van de Kanjer-3daagse die opgepoetst werd na een lekkere lange, luie én sportieve zomervakantie.

Goede sfeer
Een goede onderlinge sfeer waar vertrouwen heerst vindt de Beatrixschool heel belangrijk. Daar richt de Kanjermethode zich ook op. Het belangrijkste doel van de Kanjertraining is dat een kind positief over zichzelf en een ander leert denken. Maar ook hoe je jezelf voorstelt, kritiek ontvangt en de ander complimenteert. Ook ruzies worden op de Kanjermanier besproken en opgelost.

Kanjerpet
Tijdens de opening van de Kanjer-3daagse kregen alle kinderen een witte kanjerpet en mochten deze de hele week dragen. Ook vond er een presentatie plaats in de klassen, waarbij de kinderen aan de ouders lieten zien wat ze allemaal hadden gedaan.

Elke week
De Beatrixschool zette niet alleen tijdens de Kanjer-3daagse de methode in “Elke week wordt hier volop aandacht aanbesteed!”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen