Klankbordgroep Factor Werk NW-Veluwe boekt vooruitgang

Foto: Factor Werk

De Klankbordgroep Factor Werk Noordwest-Veluwe, een initiatief van bedrijfsleven en overheid, komt na anderhalf jaar op stoom. Dat bleek tijdens een recent gehouden vergadering waarbij vertegenwoordigers uit bedrijfsleven, overheid en semioverheid bijeenkwamen.

De deelnemende gemeenten zijn Elburg, Nunspeet, Ermelo, Zeewolde, Harderwijk en Putten.

Doel van de groep is om wederzijds de mogelijkheden te bespreken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en mensen die gebruikmaken van de participatiewet aan het werk te helpen. Dat lukt in de regio steeds beter, dankzij dit gezamenlijke overleg. Concrete cijfers zijn er nog niet, maar die is men aan het verzamelen. Het initiatief vloeit voort uit het zogenaamde Sociaal Akkoord, waarin werkgevers hebben beloofd om voor 2026 zo’n 125.000 kansarme mensen aan het werk te helpen.

Welkom in ons gezelschap
Regiosecretaris Anita Sijm: “Het is een initiatief van een aantal gemeenten op de Noordwest-Veluwe, UWV, ROC, de Inclusief Groep, Stichting Leerlingenzorg en Veluwe Portaal. Elke organisatie die daar iets aan wil toevoegen is welkom in ons gezelschap. Factor Werk brengt die partijen bij elkaar.”

Wapenfeiten
Inmiddels kan Factor Werk een aantal wapenfeiten noemen. Er is een gezamenlijk instrumentarium voor werkgevers bereikt, onder andere met betrekking tot subsidies die moeten bevorderen dat de doelgroepen aan het werk worden geholpen. “De klankbordgroep heeft een informele status en dat maakt het mogelijk om op zeer praktische wijze informatie met elkaar uit te wisselen. De resultaten hiervan worden nog in september op de website (http://factorwerknoordveluwe.nl) gepubliceerd”, aldus Sijm.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen