Emaus College en Inclusief Gresbo zetten samenwerking voort

Foto: Eigen foto

Enkele jaren geleden werd een bijzondere samenwerking in een modern en gezellig bedrijfsrestaurant in Ermelo aangegaan. Op woensdag 13 september 2017 werd deze samenwerking geformaliseerd en uitgebreid.

Birgit Bossink, locatie directeur Emaus College, en Gert-Jan Gerrits, directeur Inclusief Gresbo, plaatsten hun handtekeningen onder een samenwerkingsovereenkomst en zetten daarmee de samenwerking verder kracht bij.

Binnen handbereik
Leerlingen van Emaus College lopen stage en doen werk- en praktijkervaring op in het bedrijfsrestaurant Bon Appétit. Tegelijkertijd worden zij, onder professionele begeleiding, opgeleid voor een diploma BAS-KAS niveau 1 (bedieningsassistent / koksassistent).

De medewerkers van Inclusief Gresbo, locatie Proson, hebben door de samenwerking een reguliere baan in de horeca. En ook zij worden in staat gesteld dit diploma voor zover nog niet in het bezit, te halen.

Samen zijn ze verantwoordelijk voor het dagelijks runnen van de keuken. Zo’n 200 medewerkers profiteren hier iedere dag van!

Nu ook productie werkzaamheden
Inclusief Gresbo biedt op de locatie Proson nu ook dagelijks ruimte aan één docent/begeleider en maximaal 8 leerlingen om productiewerkzaamheden te doen. Er is een gezamenlijk leerwerktraject opgesteld en er wordt bekeken aan welke doelen gewerkt gaat worden. Wanneer een leerling vervolgens voldoet aan het werknemersprofiel bij Inclusief Gresbo (werktijden, arbeidsprestatie, werktempo, begeleidingsbehoefte) wordt in overleg gekeken welke mogelijkheden er zijn om een traject te starten richting betaald werk.

Volwaardig meedoen
Het uitgangspunt is al werkend leren! Het doel is het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt, waar iedereen volwaardig mee kan doen.

Birgit Bossink: “Het Emaus College wil ‘branche gericht’ opleiden. Belangrijk punt hierbij is de jongeren werknemersvaardigheden aan te leren. Hiermee voorkom je dat deze jongeren anders tussen wal en schip dreigen te vallen.”

Gert-Jan Gerrits: “Gebleken is al dat de samenwerking z’n vruchten afwerpt. We zijn er trots op dat we een en ander nu hebben mogen formaliseren en uitbreiden!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen