Op OpenMonumentendag Ermelo 2e boek over historische boerenerven gepresenteerd

Foto: Eigen foto

Op zaterdag 9 september zal, tijdens de opening van Open Monumentendag, op het Molenaarsplein het boek ‘Boeren ontmoeten in Ermelo’ worden gepresenteerd. Dit boek is het tweede deel over de geschiedenis van boerenfamilies en historische boerenerven in Ermelo.

Het boek is geschreven door Natalie Overkamp en Gert Hofsink.

Boerenthema 
Dit jaar is het thema van Open Monumentendag ‘Boeren, burgers en buitenlui’. En weer worden de Ermelose boeren bij het thema betrokken. Er verdwijnen tegenwoordig in Nederland zo’n vijftien boeren per dag. Dat gaat ook aan Ermelo niet voorbij. Op het gemeentehuis werken bijna geen echte Ermeloërs meer en ook binnen de Raad en het College is geen politicus van agrarische afkomst meer te vinden.

Verdwijnend agrarisch erfgoed
Daarom hebben Natalie en Gert besloten het eerste exemplaar van ‘Boeren ontmoeten in Ermelo’ aan de oud-wethouders met een agrarische achtergrond aan te bieden. Hofsink: “We hopen dat door het lezen van dit boek, iedereen zich bewust wordt van ‘ons’ verdwijnend agrarisch erfgoed.’’

Te koop vanaf 9 september
Het boek, met harde omslag, heeft 200 pagina’s. Er zijn veel (kleuren)foto’s in het boek opgenomen, waaronder veel oude foto’s uit de familiealbums van de boeren. Het boek is vanaf 9 september te koop bij de Riemer&Walinga boekverkoopers, boekhandel Bruna, woonwinkel Buiten- en Binnengoed in Telgt en museum Het Pakhuis en kost € 22,50.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen