Henk Burggraaff (92) opent nieuw thuishonk van De Parasol Ermelo

Een nieuw thuishonk voor Inloophuis De Parasol op sportpark De Zanderij in het voormalige clubgebouw van de KorfbalClub Ermelo aan de Oude Telgterweg 203. Dat werd vanmorgen, vrijdag 28 juli, geopend door Henk Burggraaff, met zijn 92 jaar de oudste gast van De Parasol. Samen met Alex Kleijnen verrichtte hij de openingshandeling door het openen van een XXL parasol.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Gezellige huiskamer
De opening trok veel bezoekers, die met koffie en gebak neerstreken op het gezellige terras met uitzicht op een sportveld omringd door bos. Eerst hadden ze natuurlijk een kijkje genomen in de huiskamer die er gezellig en sfeervol uitziet, met bovendien een bar waarachter vrijwilligers drukdoende waren met de koffie, thee, fris en eigengemaakte taart.

Prachtige plek
Tom Ankersmit die samen met Gerda Camron verantwoordelijk is voor de coördinatie van De Parasol, beaamde dat ze op een prachtige plek zijn terechtgekomen. “Zo kijken wij er nu ook naar”, meende hij oprecht. Aanvankelijk zat het bestuur in over de toekomst van De Parasol, toen bekend werd dat het onderkomen in de Leemkuul aan de Eksterstraat moest worden gesloten in verband met nieuwbouw van woningen. Verschillende opties om naar toe te verhuizen passeerden de revue, met het huidige clubgebouw van de opgeheven korfbalclub als meest bevredigende oplossing.

Spannend
Op jaarbasis ontvangt De Parasol zo’n 2000 gasten. Ankersmit: “Per dagdeel is dat gemiddeld 10 tot 20 gasten. Die komen uit alle wijken van Ermelo en zelfs uit Harderwijk.” Hij is ervan overtuigd dat de vaste gasten De Parasol ook op het nieuwe adres weten te vinden. “Het meest spannende voorlopig is of er ook nieuwe aanwas van gasten komt.”

Pluim voor gemeente
Aan de entourage en voorzieningen zal het in ieder geval niet mankeren. Het voormalige clubgebouw is grondig gerenoveerd, heeft een afdak voor scootmobielen tot een heuse jeu-de-boulesbaan. Wat dat betreft wil Ankersmit de gemeente Ermelo een dikke pluim geven voor de diverse vernieuwingen en aanpassingen.

Thuisgevoel
Ankersmit is erg blij met de eigen huiskamer voor De Parasol, die een echt thuisgevoel geeft aan de gasten. In die zin ziet hij wel een beetje op naar een eventuele terugkeer naar de Eksterstraat. Voor de nieuwbouw zijn namelijk plannen een ontmoetingsruimte te realiseren voor algemeen gebruik. “Dat zou dan niet van onszelf zijn, dit wel.”

Nog jaren duurt
Op de Zanderij staat de bouw van een nieuw zwembad en sporthal gepland. De plannen hiervoor zijn echter nog heel pril. Ankersmit lachte: “Wat mij betreft duurt het nog jaren voor het zover is.”

Open dag
De open dag duurt vandaag tot 16.30 uur. Er is de hele dag gratis koffie en thee met iets lekkers en er zijn diverse versnaperingen. Er zijn allerlei activiteiten:

  • Springkussen voor kinderen
  • Muziek
  • Boekenverkoop van overtollige Parasol-boeken
  • Diverse workshops
  • Kleine markt van plaatselijke ondernemers
  • Jeu- de- boulen

De nieuwe openingstijden zijn:

  • Woensdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur
    Zondag van 12.00 tot 14.30 uur

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen