Museum Het Pakhuis Ermelo biedt perfect alternatief voor druilerig weer

Foto: Museum Het Pakhuis

Het wordt een druilige week bericht museum Het Pakhuis dinsdag 25 juli, ofwel perfect museumweer! In het Pakhuis hoef je je niet te vervelen.

Cultuur en ontspanning zijn uitermate goed met elkaar te combineren. In museum Het Pakhuis ontdek je dat je ook heel goed spelend kan leren! Sta deze week oog in oog met een échte Romein, ga met de voetjes omhoog in de Romeinse schoonheidssalon of kies voor een actieve soldatenervaring.

Woensdag 2 augustus
Woensdag 2 augustus verwachten we om 14.00 hoog bezoek. Een Romeins soldaat zal in volledige uitrusting bij zijn tent zitten om jullie te ontvangen. Wat heeft hij allemaal bij zich? Bereid goede vragen voor over het leven van een soldaat, want vandaag vind je de antwoorden. Je hoort spannende verhalen over vroeger en nu en met een beetje geluk mag je zelfs even proberen hoe het is om met de uitrusting van een soldaat te marcheren. Een activiteit voor jonge en oudere kinderen!

Donderdag 3 augustus
Kletterend water, zacht gebabbel op de achtergrond, de zoete geur van honing: het lijkt wel een Romeins badhuis! Donderdag 3 augustus om 14.00 kan je plaatsnemen in de Romeinse schoonheidssalon. De rijke Romeinse dames wonden er geen doekjes om: aan hun uiterlijk kon je goed zien hoeveel geld ze hadden. Ontdek welke kleur het meest geliefd was bij de adel. Welk sieraad in het museum zou jij dragen als je een Romein was geweest? Met de voetjes in het water en een maskertje op het gezicht is het aangenaam vertoeven in Het museum.

Zaterdag 5 augustus
Is luieren niets voor jou en ben je juist op zoek naar spanning en avontuur? Dan moet je op zaterdag 5 augustus in Het Pakhuis zijn! Jongens en meisjes kunnen de hele dag hun kennis over het Romeinse leger testen. Speur naar de oude voorwerpen in de vitrines. Die vind je in replica ook terug in de tentoonstelling. Het voordeel: deze mag je wél aanraken! Doorloop jij de opdrachten en test jij je kennis over het Romeinse leger? Wie weet mag je dan wel toetreden tot het leger als een echt Romeins soldaat.

  • De kosten van alle activiteiten zijn inbegrepen bij de entreeprijs van het museum. Kijk op www.hetpakhuisermelo.nl voor informatie over openingstijden en prijzen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen