Groevenbeek Ermelo houdt grote ontruimingsoefening

Foto: PR Christelijk College Groevenbeek

Maandag 12 juni liep de gebruikelijke oefenavond van de Brandweer Ermelo iets anders dan gepland. De brandweermannen werden namelijk gealarmeerd door Christelijk College Groevenbeek. Er zou werkelijk van alles mis zijn.

Ernstige calamiteiten
Ook de ambulance en de BHV’ers van Groevenbeek klotste het zweet onder de oksels bij het zien van de ernstige calamiteiten die waren voorgevallen.

Remmen weigeren
Groevenbeek had het scenario zelf in scene gezet om een grote ontruiming te oefenen. Het was allemaal begonnen met conciërge Bert die bij de fietsenwerkplaats van Groevenbeek (Groevenbike) aan zijn auto knutselde. Een proefrondje leerde dat de remmen weigerden waardoor hij tegen de zijkant van de school reed.

Kortsluiting
De leerling die mee mocht rijden tijdens het proefrondje raakte bekneld in de auto. Bovendien brak er brand uit in de auto door kortsluiting.

Ontploffing
Of het allemaal nog niet erg genoeg was bleek de auto ook nog tegen de lastrafo gereden te zijn, die vlak bij de deur stond en ontplofte.

Ernstig gewond
Door de ontplofte CO2 cilinder raakten verschillende leerlingen ernstig gewond en moesten door de BHV naar een veilige plaats worden vervoerd.

Doof door knal
De explosie van de CO2 cilinder was daarnaast zó heftig dat de aquariumbakken in het groenlokaal omvielen. Drie leerlingen die vlak bij stonden raakten doof door de knal.

Vlam in de pan
Door het mooie weer stonden de ramen en deuren van lokaal het zorg en welzijn lokaal open, waar ze bezig waren met loempia’s bakken. Door de commotie bij Groevenbike gingen de leerlingen kijken wat er aan de hand was. Daardoor vergaten ze dat de pan olie die op het vuur stond en sloeg de vlam in de pan.

Opgesloten in de lift
Ook viel de stroom door de brand en er raakten 3 leerlingen opgesloten in de lift. Door de rookontwikkeling in het Open Leercentrum besloot hoofd BHV dat het gebouw van de afdeling VMBO ontruimd moest worden.

Handen vol
Al met al was het een avond waar Brandweer en ambulancediensten en de BHV’ers van Groevenbeek hun handen vol aan hadden om alles in goede banen te leiden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden