Cerise Jansen uit Ermelo wint de Gouden Beugel Award

Cerise Jansen
Cerise Jansen
Foto: Grietje-Akke de Haas

Vrijdag 24 maart is Cerise Jansen (11) de trotse bezitter van de Gouden Beugel Award die bestaat uit een schitterende plaquette met een echte gouden beugel. Cerise krijgt de Award uitgereikt door initiatiefnemer de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten (NVvO) die haar werkstuk over de beugel als beste heeft uitverkoren.

Bovendien krijgt Cerise een oorkonde en een geldbedrag van 150 uitgereikt. De prijsuitreiking vindt plaats in het prestigieuze Hilton Hotel in Soestduin, waar Cerise ook een lunch krijgt aangeboden. Het wordt een uitje voor het hele gezin, want ze mag haar vader Maarten en moeder Talitha en broertjes Jens (9) en Niels (6) meenemen. “Sjimmie mag jammer genoeg niet mee”, grapt de groep 8-leerling van de Beatrixschool, die bij Juf Tineke in de klas zit, “dat is mijn lievelingskonijn, een meisje.”

Zelf een ‘beugelbekkie’
Trots showt Cerise haar werkstuk met de titel ‘Beugels en de orthodontist’. Aanleiding was het werkstuk dat als schoolopdracht thuis gemaakt moest worden. Cerise draagt zelf een beugel sinds de herfstvakantie vorig jaar. Een controle bij de Orthodontiepraktijk Putten bracht haar op het spoor van het onderwerp voor haar werkstuk. “Daar hing namelijk een briefje over de Gouden Beugel Award van de NVvO.”

Erg onder de indruk
Het werkstuk dat een uiterst informatieve en onderhoudende beschrijving is over alles wat maar beugels en de orthodontist heeft te maken, scoorde hoge ogen. De NVvO was vooral onder de indruk van hoe Cerise haar eigen behandeling beschrijft. “Elke keer als ik bij de Orthodontiepraktijk was geweest noteerde ik wat er was gedaan, zodat ik het kon meenemen in mijn werkstuk. Het werkstuk zet de NVvO trouwens ook op hun website om iedereen te inspireren.”

Een 9,8 en 9,5
Maar ook op school werd het werkstuk hoog gewaardeerd én de spreekbeurt die Cerise over het onderwerp hield. “Voor mijn werkstuk kreeg ik een 9,8 en voor mijn spreekbeurt een 9,5.”

Eigen YouTube-kanaal
Cerise is een creatieve dame. Ze mag graag knutselen, speelt keyboard én geeft LEGO een volstrekt andere dimensie op haar eigen YouTube-kanaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen