Ruim 1000 scouts lopen de Baden-Powell wandeltocht

Scouting vierde zaterdag 25 februari de geboortedag van haar oprichter Lord Baden-Powell. De scoutingregio Noord-Veluwe/Flevoland deed dat gewoontegetrouw met een BP-wandeltocht. Ruim 70 vrijwilligers zetten zich deze zaterdag in om leuke en spannende activiteiten op de tussenliggende posten te verzorgen, zodat de meiden en jongens werden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Met fotoreeks

Vier afstanden
Ruim 1000 scouts scouts tussen de 5 en 23 jaar deden mee aan de wandeltocht, afkomstig uit Almere, Lelystad, Biddinghuizen, Zeewolde, Dronten, Nijkerk, Putten, Ermelo, Harderwijk en ’t Harde. Vanuit de startplaats Scoutinglandgoed Zeewolde konden de deelnemers kiezen uit wandelingen van 3km, 5km, 10km en 15km die voerden door de natuur tussen het Nulderpad en het Nuldernauw.

De bikkels!
De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde BP-wandeltocht.
“Het weer was koud door de stevige wind en soms een spat regen en dan weer een waterig zonnetje. De sfeer zat er goed in. Menigeen ontmoette oude en nieuwe bekenden. De scouts kwamen elkaar weer tegen en haalde herinneringen op aan voorgaande kampen of wedstrijden. De suikerspin, broodje-worst en al het meegebrachte lekkers smaakte heerlijk. De wandelingen gaven een mooi beeld van het Scoutinglandgoed Zeewolde: hoe prachtig de natuur is, hoe stil het ook zou kunnen zijn, hoe diverse de indrukken met scouts onder elkaar. Kinderen van nog maar net 5 jaar, voelden zich super stoer en vertelden vol trots dat ze het ECHT níét koud hadden gehad: de bikkels!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen