Bibliotheek Noordwest Veluwe zoekt jeugd voor Jonge Jury 2017

Foto: Bibliotheek Noordwest Veluwe

Jongeren tussen 12 en 16 jaar kunnen meedoen met de Jonge Jury 2017. Zij bepalen welk boek de Prijs van de Jonge Jury 2017 verdient! Dit bericht Bibliotheek Noordwest Veluwe.

Tussen januari en mei 2017 lezen jongeren een aantal jeugdboeken die voor het eerst zijn verschenen tussen eind 2015 of in 2016. Voor 1 mei 2017 stemmen jongeren op hun favoriete boeken. Iedere jongere die op een boek stemt, zit in de Jonge Jury.

Lezen
De Jonge Jury stimuleert leesplezier onder jongeren van 12 t/m 15 jaar en zorgt er voor dat zij een mening vormen over de boeken die ze lezen. De Jonge Jury sluit naadloos aan op de onderwijsdoelen en is geschikt voor alle vmbo-, havo- en vwo-leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Leerlingen lezen een aantal jeugdboeken en brengen een stem uit op hun favoriete titels. Met de vele leestips worden jongeren van 12 t/m 15 jaar bediend met boeken die passen bij hun belevingswereld. In de vestigingen van Bibliotheek Noordwest Veluwe zijn de Jonge Jury 2017-boeken te vinden op de speciale displays.

Stemmen
Van januari tot 1 mei 2017 kan er gestemd worden op een of meerdere favoriete boeken. Alle oorspronkelijk Nederlandstalige jeugdboeken die zijn uitgekomen tussen augustus 2015 en heel 2016 dingen mee. De lijst met boeken is te downloaden van de website Jonge Jury. Wie op de hoogte wil blijven van de nieuwste boeken, kan de Tip van de week in de gaten houden! Iedere dinsdag staat één van de titels uit de lijst in de schijnwerpers. De vijf boeken met de meeste stemmen worden genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. Het boek met de meeste stemmen wint. Stemmen kan van januari tot 1 mei 2017.

De Dag van de Jonge Jury
De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Dag van de Jonge Jury, die plaatsvindt op 7 juni 2017. Een eendaags festival dat volledig draait om schrijvers en jeugdliteratuur, met interviews, voordrachten en workshops. En met als hoogtepunt de uitreiking van de Prijs van de Jonge Jury 2017. De Jonge Jury wordt landelijk georganiseerd door Stichting Lezen en Passionate Bulkboek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen