Kunstschilder Jan van Iperen houdt uitverkoop in Ermelo

Foto: Grietje-Akke de Haas

Kunstschilder Jan van Iperen (75) uit Ermelo houdt een overzichtstentoonstelling van zijn werk van de ongeveer afgelopen 40 jaar. Bovendien mogen alle schilderijen voor dumpprijzen de deur uit. 

Jan van Iperen exposeert in een leegstaand pand van UWOON aan de Dr. Holtropstraat, een deur naast waar voorheen Woondecor Martens was gevestigd op nummer 68A.

Van realistisch tot abstract
De prijzen van de meest mooie schilderijen variëren van 15 tot 150 euro. Van Iperen verkoopt ze met 25 procent extra korting. Het gaat hem wel aan het hart om zijn levenswerk op die manier te moeten verkopen. Maar Van Iperen is ook nuchter. “Ik zal blij zijn als ik de kosten eruit heb en mensen veel plezier van de schilderijen hebben.” Het werk is zeer divers, van realistisch tot abstract. Want Van Iperen beheerst vrijwel alle stijlen van schilderen. “Alles wat ik leuk vind of zie schilder ik, het maakt me niet uit wat.”

De verkoop vindt plaats iedere vrijdag van 14.00 – 17.00 uur en tot de kerstdagen ook op zaterdag van 14.00 – 17.00 uur. Een afspraak maken mag ook: 06 233 34385.

Schilderclub Impression
Jan van Iperen is al jaren de man achter de Ermelose Schilderclub Impression. In het ruim 20-jarige bestaan heeft de Schilderclub nogal wat verschillende adressen gehad. De schilderclub startte indertijd aan de Oude Nijkerkerkerweg, verhuisde vervolgens naar een paviljoen op ’s Heerenloo en heeft ook een tijdje in een boerderij in Putten gezeten. Voor ruim 3 jaar terug zat het atelier waar liefhebbers vrij schilderen onder begeleiding in de de voormalige Witte Herbergh aan de Putterweg. Ook uit het riante onderkomen aan de Oude Telgterweg 30, waar vroeger BP keukens huisde moest de schilderclub vertrekken, als ook bij Magistraal Bedrijfsdiensten aan de Harderwijkerweg 38.

’t Speulder
Momenteel huist Impression in activiteitencentrum ’t Speulder aan de Wilhelminalaan 18. “De ruimte is daar echter te beperkt voor een expositie van schilderijen. Daarom hebben de cursisten hun werk thuis hangen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen