Ermelo bridget mee naar recordopbrengst voor UNICEF

Foto: unicef.nl

Dankzij de inzet van ruim vijfduizend bridgespelers in Nederland is in de maand november een recordbedrag opgehaald voor UNICEF. Met dit bedrag kan UNICEF de strijd tegen kinderarbeid in Ivoorkust voortzetten.

De UNICEF Bridgedrives, die ook in Ermelo plaatsvonden, hebben dit jaar een bedrag van €57.800 opgehaald. Hierbij hebben zij het record van vorig jaar ruim overtroffen. “Wij zijn erg blij met de enorme inzet en dit bijzondere bedrag, afkomstig uit heel Nederland en Aruba,” zegt UNICEF medewerkster Nancy Hoogendorp. “Er waren prachtige prijzen beschikbaar voor de deelnemers dankzij lokale ondernemers. Vergeleken met vorig jaar zijn er dubbel zoveel plekken waar gebridged kon worden.” In totaal zijn er 53 bridgedrives georganiseerd. Niet alleen in Nederland, ook in Aruba werd er gebridged.

Kinderarbeid stoppen
De opbrengst van de bridgedrives gaat dit jaar naar het terugdringen van kinderarbeid in de cacao industrie in Ivoorkust. Daar moeten duizenden kinderen, soms nog maar 5 jaar oud, dagelijks hard werken. Velen ook nog eens onder gevaarlijke omstandigheden. Samen met de overheid werkt UNICEF aan het stoppen van kinderarbeid. Kindarbeiders worden opgespoord en geholpen om weer naar school te kunnen gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen