Weemoedige start van allerlaatste Unicefloop Ermelo

Weemoedig gestemd, dat waren veel deelnemers bij de aftrap van de allerlaatste Unicefloop die in Ermelo wordt gehouden. Vooral de wandelaars die al jaren elke editie meelopen, zoals juffrouw Wilma van de Krol van de Julianaschool.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

“We hebben altijd super enthousiast meegedaan. Jammer dat het nu is afgelopen. Als school geven wij de organisatie een groot compliment, want het was altijd prima voor elkaar.” De start van de 35ste Unicefloop vond vandaag 24 september om 10.00 uur plaats vanuit de kantine van de Duivenvereniging Snelpost die is gevestigd aan de achterzijde van de parkeerplaats bij sportcentrum Calluna. Zowel buiten aan de muren als binnen blikten krantenartikelen tot foto’s terug op 35 jaar Unicefloop in Ermelo. “Eigenlijk hebben we altijd mooi weer gehad”, vertelde Mireille Heemskerk van de werkgroep aan burgemeester André Baars die belangstellend het stukje geschiedenis bekeek.

Weemoed, dat was wat Mireille voelde bij het houden van de allerlaatste Unicefloop. Er had zich wel een serieuze belangstellende gemeld die de taak van de werkgroep wilde overnemen. “Helaas vond zij niet genoeg vrijwilligers die bereid waren de schouders eronder te zetten.” Het is goed zo, vindt Mireille, de tijden zijn nu eenmaal veranderd. Zelf kijkt ze met veel plezier terug op alle gehouden edities. “Ik heb 33 keer meegedaan, want ik was 2 keer met vakantie. Ik liep mee en hielp mee en de afgelopen 15 jaar heb ik de Unicefloop met de andere vrijwilligers georganiseerd.”

De werkgroep maakte een spektakel van de start met medewerking van de dansschool van Natalia Roikova. Zowel Natalia als de kids inspireerden de wandelaars in de startblokken met leuke en opzwepende dansjes. Burgemeester Baars complimenteerde de deelnemende wandelaartjes van diverse scholen omdat ze lopen voor kinderen elders op de wereld die niet naar school kunnen gaan of lekker spelen. “Zij moeten heel vroeg op om te werken, Unicef probeert er voor te zorgen dat dit niet meer nodig is.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen