Ermelo stuk schoner door inzet 250 scholieren

Foto: Eigen foto

Vrijdag 16 september hebben zo’n 250 leerlingen van Ermelose scholen meegedaan aan de actie Ermelo Schoon en zwerfafval opgeruimd.

Het was de jaarlijkse Keep it Clean Day, het in 2008 in Letland ontstane initiatief om zwerfafval op te ruimen en dat navolging kreeg over de hele wereld. Zo ook in tientallen gemeenten in Nederland en dus ook in Ermelo, georganiseerd door de werkgroep Ermeloschoon onderdeel van Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo.

Het mooie weer was een extra stimulans om erop uit te trekken gewapend met grijper en vuilniszak om op het schoolplein, in de straten tot plantsoenen, alles wat daar niet thuishoort op te ruimen. De scholen; De Klokbeker, Groevenbeek, Speulderbrink, Ireneschool en De Goede Herderschool hadden er allen een project van gemaakt. De leerlingen waren al op de hoogte van het nut van deze actie dat niet alleen de rommel weg is maar dat je ook dierenlevens redt.

De start op iedere school werd gegeven door iemand van het team Ermelo Schoon, de werkgroep van het NMP, met een stimulerend woordje dat nog eens extra versterkt werd door de welwillende medewerking van wethouder Van Eijsden, boswachter Henk Jan Zwart en politieagent Remco Vermeulen. Een ieder sprak vanuit zijn eigen discipline een boeiend woordje waarna iedereen enthousiast de wijk in ging.

De Speulderbrinkschool en de Klokbekerschool hadden enkele dagen eerder een boeiende lezing gekregen van de heer Dos Winkel van de Sea First Foundation, met het thema dat zwerfafval voor een groot deel in zee terecht komt en zeer schadelijk is voor dier en plant. Deze vervuiling komt uiteindelijk in onze voedsel keten terecht met gevolgen voor de mens. Dit gaf de leerlingen een extra stimulans. Alles bij elkaar genomen s[reken betrokkenen van een zeer succesvolle dag, waarbij de dank aan de scholen vanzelfsprekend is, maar zeker ook aan de gemeente die voor de aan- en afvoer van materiaal en afval perfect gezorgd heeft.

Ook meehelpen?
Op zaterdag 24 september is iedereen hartelijk uitgenodigd om zwerfafval te ruimen. Dit kan vanaf 9.00 tot 13.00 uur vanuit de thuishaven van het NMP De Witte Heide aan de Kerklaan 5a in Ermelo. Uiteraard wordt weer materiaal ter beschikking gesteld alsook koffie en thee geschonken. Meer informatie op de website www.nmpermelo.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen