Groevenbeek Klassiek 2016 scoort volle bak

De derde editie van Groevenbeek Klassiek, vrijdagavond 26 augustus, gaat de boeken in als zeer succesvol. Jan de Roo Fotografie was erbij.

Met fotoreeks door Jan de Roo Fotografie

In tegenstelling tot vorig jaar waren de weersomstandigheden ideaal. Dat bracht heel veel mensen op de been die zich wilde onderdompelen in de sfeer van het jaarlijks gehouden klassieke hoogstandje in de tuin van Landgoed Groevenbeek. Het aantal bezoekers werd geschat op 3000. Een deel van het publiek zat zelfs op het veld aan de andere kant van het pad.

Het avondconcert werd uitgevoerd door Holland Symfonie Orkest, onder de bezielende leiding van dirigent Wim van Herk. Iedereen genoot volop van de werken van componisten uit verschillende landen uit Europa en ook uit Amerika. Van de Ouverture Egmont van Beethoven, een Slavische Dans van Dvorák, de Schottisch Fantasy van Bruch, het thema van de film Schindler’s List, Morgenstimmung van Grieg, De barbier van Sevilla van Rossini tot een Concertino voor fluit en orkest van de Franse componiste Cécile Chaminade.

Daarnaast was het publiek onder de indruk van violiste Emmy Storms, Gusanne van den Brink, bariton Hans Voschezang en fluitist Robert Vroegindeweij.

Het kinderprogramma dat ’s middags plaatsvond in samenwerking met het Nationaal Jeugdorkest, het Theaterschip, het Kameroperahuis en Cultuurkust in Harderwijk was eveneens een succes.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen