Ermelo houdt de allerlaatste Unicefloop

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Op zaterdag 24 september wordt de 35ste Unicefloop gehouden. Het is tevens de laatste Unicefloop die in Ermelo georganiseerd gaat worden. Na 35 jaar heeft de huidige werkgroep geen opvolgers gevonden en gaan zij er nu, voor de laatste keer, een spektakel van maken!

De werkgroep hoopt dat de basisschoolkinderen ook de laatst gehouden Unicefloop in Ermelo, zoveel mogelijk sponsors zoeken om een mooi bedrag bij elkaar te wandelen of te fietsen.Op vrijdag 9 september vindt de aftrap van de Loop plaats middels de Kickoff in theater de Dialoog. Ook mogen de kinderen vanaf die dag langs de deuren om zoveel mogelijk sponsors te vinden.

Ook op de dag zelf kan men zich nog inschrijven om deel te nemen. Het inschrijfbedrag is dan 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen.

De Unicefloop kent 2 wandelroutes: 4 kilometer en 6 kilometer. Op de 4km route wordt een toneelvoorstelling gespeeld door Pluk ’n roos theater en coaching. Op de 6km route is een survivalbaan onder toezicht van Scouting Ermelo.

Daarnaast kunnen deelnemers ook rondjes mountainbiken voor Unicef. De Veluwse Wielervereniging zet een uitdagende route van ongeveer 1 km uit.

Het startburo is dit jaar bij de Duivenvereniging Snelpost, te vinden aan de achterzijde van de parkeerplaats van sportcentrum Calluna. Om 10:00 uur zal burgemeester Baars de Unicefloop openen, met medewerking van de dansschool van Natalia Roikova.

Dit jaar gaat de opbrengst naar het project Kinderarbeid. Nog steeds werken heel veel kinderen. Ze werken vaak te lang, krijgen te weinig loon of doen werk dat gevaarlijk voor ze is. Ze hebben het zo druk met werken dat er weinig of geen tijd overblijft om te leren of met vrienden te spelen. En dat terwijl dit zo belangrijk is!

Wist je dat:

  • Wereldwijd werken 168 miljoen kinderen als kindarbeider
  • 120 miljoen werkende kinderen zijn jonger dan 14.
  • De meeste kinderen worden niet betaald voor hun werk.
  • De meeste kinderen werken in de landbouw.
  • Kinderarbeid onder meisjes nam de afgelopen vijftien jaar sneller af dan kinderarbeid onder jongens.

Wat zijn jouw kilometers waard?

  • Voor 3 euro kan je een klas voorzien van schriften en potloden
  • Voor 7,50 euro kan je een kleuterklas waterverf en klei geven
  • Voor 12 euro kan je elke klas van de basisschool een wereldbol geven
  • Voor 15 euro kan je tien kinderen een blok tekenpapier en 12 kleurpotloden geven

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Werkgroep Unicefloop Ermelo, Mireille Heemskerk via mail [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen