Groevenbeek NLdoet optutdag op ’s Heeren Loo Ermelo

“Doe maar AAAAAAA”, helpt activiteitenbegeleidster Joyce een handje mee. Binnen paar seconden heeft Janneke prachtig gestifte lippen, zodat ze klaar is voor een schoonheidsbehandeling met een chocolademasker.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Veel dames met een verstandelijke beperking kregen vandaag, vrijdag 11 maart, een een heuse make-over door Groevenbeek-leerlingen die in het kader van NLdoet een beauty-dag hadden georganiseerd op ’s Heeren Loo. Dunja, Fiorie, Judith en Claudia uit klas 2 hadden zich geïnstalleerd in een eigen kamer met een tafel bezaaid met make-up artikelen, krultangen, kettingen, armbandjes tot haar-accessoires. Nelie, Karin en Janneke konden niet wachten om eens lekker verwend te worden.

Terwijl Judith en Claudia de nagels lakten van Nelie, gingen Fiorie en Dunja al aan de slag met de make-up van Karin. “Ik wil ook iets op de wimpers”, zei Karin. Waarop Fiorie een geschikte mascara uitzocht en Karin vroeg heel stil te zitten. “Houd je oog maar goed open, want nu moet de onderkant nog. Zo, klaar, nu het andere oog.” Samen met Dunja handelde ze het toch wel zenuwslopende werkje perfect af.

Ondertussen werd de laatste hand gelegd aan de make-over van Nelie. Rondom haar pas gekapte hoofd kwam een haarband en een vleugje parfum maakte de make-over compleet. Natuurlijk werd het resultaat vastgelegd met de camera van Nelie.

Hoewel Janneke geen paaseitje had gesnoept was de chocoladegeur van meters afstand te ruiken. De inwerktijd van het masker zat erop en met een lauwwarm nat washandje ‘bevrijdde’ Fiorie haar van de donkerbruine smurrie. “Wat ben jij nu lekker zacht zeg”, streelde Joyce haar pupil liefkozend over de wangen. Janneke nam het compliment met een glimlach van oor tot oor in ontvangst.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen