Putten gooit verkeer terug over schutting van Ermelo

Foto: Ondanks de vrolijke gezichten pakken Ermelo en Putten het verhaal niet samen op. (Grietje-Akke de Haas)

Als de gemeente Putten het voor elkaar krijgt gooit deze het vrachtverkeer vanaf industrieterrein Kerkdennen weer terug over de schutting van de gemeente Ermelo. Wijkvereniging Ermelo West maakt zich grote zorgen over het voorgenomen besluit van het college van B & W Putten.

De gemeente Putten en belanghebbende inwoners steggelen al jaren over de verkeerssituatie van buurtschap Steenenkamer. De wegen in het gebied zijn namelijk niet berekend op het toenemende (vracht) verkeer van de afgelopen jaren. Vooral voor fietsers, met name schoolgaande kinderen, levert het gevaarlijke situaties op. Gisteravond, woensdag 27 januari, hield de gemeente Putten een informatieavond voor bewoners en andere belanghebbenden over de verkeerssituatie in Steenenkamer in Postillion Amersfoort.  Het college ziet de oplossing in onder meer het ontmoedigen van vrachtverkeer dat vanaf industrieterrein Kerkdennen via de Oude Telgterweg het grondgebied van Putten doorkruist richting de A28. Ook wil het college sluipverkeer vanuit Ermelo in verband met files op de A28 ontmoedigen.

Paul Beljaars van Wijkvereniging Ermelo West ziet de bui al hangen. Het zou immers betekenen dat het vrachtverkeer vanaf Kerkdennen via de Oude Telgterweg afslaat naar de Volenbekerweg wat extra verkeersdruk geeft op Ermelo-West. “Ook treft het de Wijk West-bewoners in die zin dat ze ook veel gebruik maken van de route via Puttens grondgebied.” Hij begrijpt niet waarom de gemeente Putten en de gemeente Ermelo in dit verhaal niet samen zijn opgetrokken. Ook Marielle Kuijpers raadslid namens BurgerBelangen Ermelo maakt zich zorgen. Zij neemt de informatie mee naar de fractie van BurgerBelangen Ermelo om zich te bezinnen over wat de plannen van de gemeente Putten betekenen voor Ermelo.

Roelof Koekkoek, verantwoordelijk wethouder van de gemeente Putten, lichtte toe dat de gemeente Putten het gebied niet integraal wil bekijken met buurgemeente Ermelo. “De gemeente Ermelo was hier niet echt blij mee, maar kon zich de opstelling van gemeente Putten wel voorstellen.” Een Puttenaar schamperde: “Ermelo heeft het maar wat mooi voor elkaar. Al hun verkeer gaat over Puttens grondgebied. Voor onze kindertjes die naar school gaan is dat levensgevaarlijk.”

04EN Stk1

Bewoners en belanghebbenden hebben tot 12 februari de tijd om te reageren op de plannen van het college. De reacties worden verwerkt waarop een discussienota wordt voorgelegd aan de commissie ruimte/gemeenteraad. De gemeenteraad van Putten streeft ernaar voor de zomer een besluit te nemen.

Banner Scheer en Foppen 4 2016

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen